profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs: Iespējams, šī ir mana lieliskākā uzvara, taču pāragri domāt par atgriešanos (VIDEO)

Go4speed 29.10.2018 - 12:14 Lēbs: Iespējams, šī ir mana lieliskākā uzvara, taču pāragri domāt par atgriešanos (VIDEO)
Foto: Citroen Racing

Svētdien pēc Spānijas WRC rallija galvenais varonis bija deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs, kurš izcīnīja savu devīto uzvaru Spānijas rallijā. Lai arī šis Lēbam bija tikai trešais rallijs šogad, franču braucējs pierādīja, ka viņš joprojām ir liels meistars.

Sebastjans, kādas ir tavas sajūtas pēc šī rallija?
Sajūtas ir neticami labas, it īpaši tagad, kad mums bija cīņa ar Ožjē un mums nebija starprezultātu. Kad finišēju, tad nezināju, vai uzvarēju. Bija papildus spriedze, taču, kad sapratu, ka esmu uzvarējis - sešus gadus vēlāk pēc savas pēdējās uzvaras - tās bija fantastiskas sajūtas. Tagad, kad rallijs beidzies, varētu teikt, ka šī, iespējams, bija mana lieliskākā uzvara.

Pastāsti par savu riepu izvēli svētdien no rīta (Lēbs vienīgais devās trasē ar cietā sastāva riepām, kas viņam ļāva būt ātrākajam).
Tā bija pieredze. Vienmēr ir grūti izvēlēties riepas jauktos laikapstākļos. Mēs pārbaudījām tos komentārus, kādus teicu tajā laikā, kad braucu ar ''Citroen DS3'' – ar tādām pašām riepām un līdzīgos laikapstākļos. Mēs zinājām, ka cietā sastāva riepas, ja mazliet ir mitrs, strādās labi. Biju pārliecināts, ka tā būs laba izvēle, ja nelīs. Tobrīd prognozes lietu nesolīja, bet nebiju pilnībā pārliecināts, vai ticēt šīm prognozēm.


Foto: Honza Froněk

Pēc uzvaras izcīnīšanas biji ļoti emocionāls.
Jā, pēc finiša biju emocionāls. Bija pagājis ilgs laiks, kā arī rallijā nebiju uzvarējis sen. Arī Pasaules RX neuzvaru daudz. Emocijas bija lielas.

Vai šis rezultāts dod jums lielāku motivāciju atgūt šo sajūtu nākamajā gadā?
Varbūt jā. Protams, izbaudīju šīs brīvdienas, jo bija foršas sajūtas cīnīties un atkal uzvarēt. Šajā disciplīnā jutos vislabāk, taču zinu, kāpēc aizgāju prom no WRC. Rallijs aizņem daudz laika, kas prasa arī lielu iesaistīšanos visos procesos. Tas nav tas, ko gribu šodien, kā arī atgriezties pat uz dažiem WRC posmiem ir sarežģīti. Finišēju divas sekundes pirms Ožjē, kas ir lielisks rezultāts, bet šobrīd ir pāragri par to domāt (atgriezties WRC).

Daniel Elena (Lēba stūrmanis), vai spējāt iztēloties, ka kaut kas tāds varētu notikt?
Jā. Tā ir fantastiska uzvara. Vai spēju to iedomāties? Kāpēc, ne? Kad redzējām savus laikus Meksikas rallijā, tie nebija slikti. Arī Korsikas rallijā tie bija labi. Spiediens bija visu laiku. Pēc sagriešanas svētdienas priekšpēdējā posmā nebija viegli, tāpēc vajadzēja braukt ātrāk un risēt vairāk. Taču bija jautri. Protams, pēc finiša emocijas bija lielas, taču visvairāk man emociju ir par auto jumtu, jo es to ar savu svaru sabojāju.


Foto: Gregory Timmerman

Atgādināsim, ka Ožjē pēc 2011.gada pameta ''Citroen'' komandu, jo tobrīd viņš nebija apmierināts ar otrā pilota lomu (pirmais pilots bija Lēbs, kuram ar Ožjē tobrīd nebija tās labākās attiecības). Taču pēc finiša, kad Lēbs uzleca uz mašīnas jumta un svinēja savu panākumu, arī Ožjē uzlēca uz Lēba auto jumta apsveikt savu tautieti. ''Jutu, ka tas ir īstais brīdis. Nezinu, kāpēc... tas bija dabiski. Mēs viens otru ļoti cienām. Mums bija aizraujoša cīņa, kuru abi izbaudījām. Tas ir dabiski tādos brīžos apsveikt viņus un izbaudīt to brīdi,'' komentēja Sebastjans Ožjē.

Kad žurnāliste uzdeva jautājumu ''Citroen'' komandas vadītājam Pjēram Budāram, vai viņš bija pārsteigts par Lēba riepu izvēli, tobrīd iejaucās Lēbs, piebilstot, ka ''Viņam nebija laika reaģēt, jo bija palikušas desmit sekundes.''


Foto: Honza Froněk

''Biju pilnībā pārliecināts, ka tobrīd tā ir pareizā riepu izvēle. Kad bijām izlēmuši par labu mīkstā sastāva riepām, bija skaidrs, ka Lēbs par to izvēli nebija tik pārliecināts. Kad viņš mainīja savas domas, biju laimīgs. Biju pārliecināts, ka tā ir pareizā riepu izvēle,'' tā Pjērs Budārs.


Lēba labākie momenti:

Lēbs pieņem lēmumu mainīt riepas:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png