profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

VIDEO, FOTO: Simtiem fanu Somijas WRC dzied himnu un līksmo par Tanaka uzvaru

Mārtiņš Jankovskis 01.08.2018 - 23:21 VIDEO, FOTO: Simtiem fanu Somijas WRC dzied himnu un līksmo par Tanaka uzvaru
Foto: Marcin Rybak Photographer

Somijas WRC rallija noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic četri ātrumposmi (divi posmi pa divām reizēm). Noslēdzošais ātrumposms Ruuhimäki noslēdzās ar milzīgu tramplīnu, kur uzreiz blakus atradās jauns noasfaltēts laukums, kur arī norisinājās pirmā apbalvošanas ceremonija uzreiz pēc finiša (vēlāk servisa parkā notika oficiālā apbalvošana).


Foto: Go4speed

Lai arī sākotnēji šo rindu autors noslēdzošo ātrumposmu vēroja mežā, kur bija vairāku tramplīnu sērija, pēc draugu telefonsarunas domas tika mainītas un pēc desmit minūšu gara neliela sprintiņa jau atrados epicentrā jeb finišā. Mūsu vieta atradās blakus, kur pēc finiša apstājās vadošie sportisti, lai apsveiktu viens otru ar finišu un aizraujošo cīņu. Tāpat acīgākie paspēja arī uztaisīt pa kādam selfijam vai tikt pie autogrāfa.


Foto: Go4speed


Foto: Go4speed

Arī no mūsu vietas varēja redzēt milzīgo tramplīnu, tāpēc varēja vērot gan lidojošos auto, gan sportistus finišā. Taču šoreiz acis nespēja atrauties no igauņa Ota Tanaka faniem, kuri bija gan tramplīnā, gan finiša laukumā. Fani ar daudziem jo daudziem igauņu karogiem finišā gaidīja Tanaku.


Foto: Go4speed

Un brīdī, kad Tanaks ielidoja finišā, sākās gaviles. Kurš lēkāja, kurš apsveica savus draugus un priecājās, bet bija arī tādi, kuri lēja prieka asaras.


Foto: Go4speed

Kad Tanaks iebrauca finiša laukumā, ovācijas un aplausi pieauga. Pirmais, ko Tanaks izdarīja, izkāpjot no auto, uzlēca uz mašīnas jumta un dziļi paklanījās skatītājiem. Pēc tam sekoja apbalvošanas ceremonija un Igaunijas himna, kuru kopējā korī dziedāja daudzi klātesošie.


Foto: Go4speed

Klausoties himnu, uzmetās zosāda, jo bija liels prieks gan par Tanaku, gan par igauņiem, kuri radīja šos svētkus un svētku sajūtu. Jāsecina, ka tieši šie pēdējie Somijas WRC brīži arī bija vieni no spilgtākajiem visā WRC rallijā. Tikmēr igauņi par Tanaka uzvaru līksmoja gan tur pat blakus esošajā stāvlaukumā, gan arī uz prāmja.

''Pārbraucienā no pēdējā Power Stage posma uz servisa parku ar Tanaku pārrunājām redzēto. Secinājām, ka šis bija labākais goda pjedestāls karjerā, jo tajā bija tik daudz igauņu atbalstītāju, kuri dziedāja himnu. Tas bija lieliski,'' tā Tanaka stūrmanis Martins Jarveoja.

Ožjē dodas atpakaļ uz servisa parku

Ostbergs pēc otrās vietas izcīnīšanas:

Tanaks un viņa atbalstītāji līksmo:

Tanaks pēc uzvaras servisa parkā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png