profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somijas WRC rallijā debiju piedzīvos latviešu komanda

Mārtiņš Jankovskis 24.07.2018 - 07:26 Somijas WRC rallijā debiju piedzīvos latviešu komanda
Foto: Baltic Motorsport Promotion

Šajā nedēļas nogalē Somijā startēs kārtējais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, kurā pirmo reizi startēs arī “Baltic Motorsport Promotion” komanda. Nesen BMP komanda ar indiešu pilotu Amitradžitu Gošu veiksmīgi debitēja Eiropas rallija čempionātā (ERČ) Akropolē, bet tagad ar BMP komandas sagatavoto ''Ford Fiesta R2'' Somijas WRC debitēs 50 gadus vecais indiešu pilots Sandžejs Takale.

''Pēdējos astoņus gadus esmu smagi strādājis rallijā, lai vienu dienu spētu nonākt WRC. Man ir prieks, ka spēšu debitēt WRC savā mīļākajā rallijā. Gribu sasniegt finišu, un pēc iespējas augstākā vietā,” tā pirms debijas WRC izteicās Sandžejs Takale.


Foto: Baltic Motorsport Promotion

Pirms došanās uz Somiju portāls Go4speed aprunājās ar “Baltic Motorsport Promotion” komandas vadītāju Mārtiņu Dzenīti, kura komandai arī šis būs debijas posms WRC.

''Jāatzīst, ka ir patīkams satraukums,” pirms došanās uz Somiju sarunā ar portālu Go4speed teica Mārtiņš Dzenītis. “Pēc Talsu rallija no Sandžeja saņēmu apstiprinājumu, ka viņš grib startēt Somijas WRC. Iemesls, kāpēc viņš izvēlējās šo ralliju, ir tā atmosfēra un viss tas, kas valda ap šo ralliju, kas tiek dēvēts par ''Grand Prix of Rallying''. Pēc Akropoles ERČ rallija mašīnai tika veikts rebilds, tāpēc auto ir gatavs Somijas ātrajiem un tramplīniem bagātajiem ceļiem.''


Foto: Baltic Motorsport Promotion

Svētdien BMP komanda un Takale Somijā aizvadīja testus, kuri esot aizritējuši labi. Kopā tika nobraukti ap 90 kilometriem, pēc kuriem tika atrasti piemēroti regulējumi Somijas ceļiem. Zināms, ka šajā rallijā Sandžejs, kurš pirms šī posma Indijā un Taizemē piedalījās Off Road sacensībās, būs vienīgais, kurš brauks ar vecās specifikācijas R2 automašīnu.

Kā stāstīja Dzenītis, tad paralēli Somijas WRC Biķerniekos notikšot “MOTUL Grand Prix” sacīkstes, kurās startēs Beate Klipa (Ford Fiesta). Tikmēr aizvadītajās brīvdienās ar BMP komandas R1 automašīnu minirallijā Saldus debitēja Tomass Grintāls, kuram stūrmanis bija Reinis Vilsons.


Foto: Baltic Motorsport Promotion

''Jāatzīmē, ka mūsu kādreizējais klients, igaunis Rolands Poms, arī šajā rallijā debitēs WRC, tāpēc mēs kopā ar viņa komandu šajā rallijā kooperēsimies ar visām servisa lietām. Interesants fakts, ka Poma tēvam pirms diviem gadiem Polijas WRC rallijā apsolīju, ka tad, kad viņa dēls pirmo reizi brauks WRC, tad būšu klāt, un šoreiz tā arī būs,” smejoties turpina Mārtiņš.

Nobeigumā BMP vadītājs piebilda, ka otrs indiešu pilots Amitradžits Gošs nesen bija atbraucis uz Latviju, lai veiktu stenogrammas treniņus. “Pēc šiem treniņiem pilots secināja, ka stenogramma viņam pieklibo, un ka Latvija esot rallija paradīze gan no stenogrammas treniņu puses, gan no testu iespējām. Prieks dzirdēt tādus vārdus par Latviju un tās ceļiem,” nobeidz Dzenītis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png