profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc dramatiskas Sardīnijas rallija otrās dienas vadībā Ožjē

Go4speed 09.06.2018 - 00:03 Pēc dramatiskas Sardīnijas rallija otrās dienas vadībā Ožjē
Foto: Facebook.com/M-Sport

8. jūnijā Sardīnijas WRC (Itālija) posma ietvaros tika aizvadīti astoņi ātrumposmi. Spēcīgās rīta lietusgāzes ātrumposmus bija padarījušas slapjus un slidenus, turklāt no rīta ātrumposmus vietām klāja arī migla. Kā pirmais ātrumposmos devās beļģu sportists Terijs Noivils, kurš neloloja cerības uz augstiem rezultātiem. Pēc pirmās dienas ar 0,1 sekundi pār norvēģi Andreasu Mikelsenu rallija vadībā atradās Sebastjans Ožjē.

Otro un trešo Sardīnijas WRC rallija ātrumposmu uzvarēja Mikelsens, kurš pēc diviem rīta ātrumposmiem bija ieguvis 15,5 sekunžu pārsvaru pār savu komandas biedru Teriju Noivilu. Igauņu sportists Ots Tanaks pēc trim ātrumposmiem ieņēma trešo vietu, Noivilam zaudējot vien 0,1 sekundi.

Mikelsens atradās rallija vadībā arī pēc pieciem ātrumposmiem, nedaudz samazinoties atstarpei starp viņu un Noivilu. Tieši pateicoties lietum Noivilam izdevās saglabāt pozīciju starp Top-3 braucējiem, uz ko viņš nebija cerējis dienas sākumā. Uzvarot 4. ātrumposmā, Tanakam izdevās pakāpties uz otro pozīciju, taču jau piektais ātrumposmais atsvieda viņu uz trešo pozīciju, zaudējot 2,4 sekundes Noivilam.

Pirms sestā ātrumposma sportistus pārsteidza vēl viena lietusgāze, ceļus padarot vēl slidenākus un bīstamākus. Tas būtiski izmainīja situāciju rallija galvgalī. No piektās uz pirmo vietu pakāpties izdevās pieckārtējam pasaules čempionam Sebastjanam Ožjē, kurš pēc septītā ātrumposma bija vadībā jau ar 10,9 sekundēm pār Noivilu. Noivils, neskatoties uz sagriešanos septītajā ātrumposmā, spēja saglabāt otro pozīciju.

Līderis Mikelsens sestajā ātrumposmā caurdūra riepu un viņa Hyundai i20 pazuda otrais ātrums. Jau septītajā ātrumposmā viņš piedzīvoja izstāšanos. Tanaks spēja saglabāt trešo pozīciju arī pēc septītā un astotā ātrumposma, taču turpināja atpalikt no līderiem.

Diemžēl dienas noslēdzošajā ātrumposmā, pēc sāpīgas piezemēšanās tramplīnā un dzesēšanas sistēmas sabojāšanas,Ots Tanaks piedzīvoja izstāšanos. Pēc dienas noslēdzošā, devītā ātrumposmā Ožjē atradās rallija vadībā ar 18,9 sekundēm pār Noivilu. Trešajā vietā otro dienu noslēdza Jari Mati-Latvala, bet ceturtais bija vēl viens somu sportists un viņa komandas biedrs Esapeka Lapi.

Sestdien sportistus gaida visgarākā un grūtākā rallija diena ar 146 kilometriem ātrumposmos.

Visi rezultāti apskatāmi ŠEIT.

Toyota Gazoo Racing WRC komandas dienas apskats (Ota Tanaka komentārs):
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png