profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Evans: Vietā, kur avarējām, vajadzēja samazināt ātrumu (VIDEO)

Go4speed 14.03.2018 - 18:39 Evans: Vietā, kur avarējām, vajadzēja samazināt ātrumu (VIDEO)
Auto pēc avārijas. Foro: wrc.com

Meksikas WRC rallijā pēc trīs posmiem trešajā vietā atradās M-Sport komandas pilots Elfins Evans, taču ceturtajā posmā pēc kāda no lēcieniem sportists nesavaldīja savu auto un, braukdams ar sesto ātrumu, avarēja. Lai arī ekipāža pēc kūleņa spēja sasniegt finišu, vēlāk tika nolemts izstāties, jo stūrmanis sūdzējās par sāpēm.

Vēlāk Evansa stūrmanim Danam Baritam tika konstatēts viegls smadzeņu satricinājums, tāpēc ārsti neieteica viņam turpināt ralliju.

Kā portālā autosport.com atzina M-Sport boss Malkolms Vilsons, tad viņš ir pārliecināts, ka Barits piedalīsies Korsikas asfalta rallijā un testos, kas paredzēti nākamnedēļ.


Foto: Jakub Pojmicz

''Saprotams, ka prioritāte ir rallijs, un tur mums vajag, lai Barits ir vesels. Neesmu uztraucies par testiem, tāpēc redzēsim, kā paies šī nedēļa,'' saka Malkolms Vilsons, kurš šobrīd vēl nezināja teikt, vai Evans ar Baritu piedalīsies testos.

Jautāts par avāriju, Evans atzina, ka tajā vietā bija par lielu ātrums. ''Iespējams, avārija notika tāpēc, ka šajā nelīdzenajā vietā biju pierakstījis stenogrammu ar pārāk lielu pārliecību. Man tajā vietā vajadzēja nedaudz samazināt ātrumu. Ja brauktu ar zemāku ātrumu, mēs noteikti tiktu cauri sveikā, taču mēs aizlidojām un piezemējāmies nākamajā tramplīnā. Žēl, ka tā, jo braucām labi un arī rezultāti bija labi.''

Tāpat sportists piebilda, ka sākotnēji viņš bija domājis, ka auto avārijā cietis daudz. ''Jāsaka, ka pēc avārijas biju nedaudz pazaudējis orientāciju. Mēs ātri apmetām kūleni, pēc kā izlēcu no auto un devos brīdināt nākamo auto. Kad putekļi pierima, redzēju, ka riteņi bija pareizajā vietā un virzienā. Lēcām atpakaļ iekšā auto un turpinājām braukt. Ja uzreiz pēc avārijas iedarbinātu mašīnu un turpinātu braukt, mēs, iespējams, pat nezaudētu 20 sekundes,'' nobeidz Evans.

Evansa avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png