profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc Meksikas WRC rallija pirmās dienas līderis Sordo, Lēbs pārsteidz ar otro vietu

Go4speed 10.03.2018 - 05:29 Pēc Meksikas WRC rallija pirmās dienas līderis Sordo, Lēbs pārsteidz ar otro vietu
Dani Sorod. Foto: Hyundai Motorsport

Meksikā sācies Pasaules rallija čempionāta (WRC) trešais posms, kur pirmajā dienā sportistiem bija jāveic deviņi posmi. Naktī uz piektdienu tika aizvadīts pirmais Superspeciālais posms, kuru visātrāk veica Tjerī Noivils.


Foto: sophiegraillon.com

Kā jau tas pirms rallija starta tika prognozēts, tad sportisti, kuri trasē devās sākumā, bija spiesti tīrīt ceļu pārējiem braucējiem. Līdz ar to tie braucēji, kuri trasē devās vēlāk, varēja uzrādīt labāku rezultātu. To izmantoja Dani Sordo un Kris Mīke, kuri pēc pieciem posmiem ieņēma attiecīgi pirmo un otro vietu. Tikmēr augstajā trešajā vietā tobrīd bija deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs, kuram šis ir pirmais rallijs ar jaunās paaudzes WRC automašīnu. Arī Lēbs pēc pirmā apļa atzina, ka šis labais rezultāts lielā mērā ir pateicoties viņa izdevīgajai starta vietai, jo Lēbs trasē devās no 11.pozīcijas.


Foto:atworld

Ceturtais ātrumposms neveiksmīgs bija Elfinam Evansam, kurš tobrīd bija trešajā vietā. Pēc viena no lēcieniem sportists nesavaldīja savu auto, ieskrēja klintī un avarēja. Sportists spēja sasniegt finišu, taču zaudēts tika daudz. Vēlāk servisa parkā noskaidrojās, ka ekipāža piektdien neturpinās ralliju, jo stūrmanis tika nogādāts slimnīcā, jo bija aizdomas par smadzeņu satricinājumu, kas tika gūts avārijas rezultātā.


Foto: wrc.com

Neveiksmīgi rīta posmi bija visiem trijiem ''Toyota'' braucējiem, jo viņu automašīnām bija augstas dzinēju temperatūras, kā arī auto zuda jauda, kas neļāva konkurēt ar pārējiem. Taču, neskatoties uz to, Ots Tanaks tobrīd ieņēma ceturto vietu, Sordo zaudējot 21,4 sekundes.


Foto:atworld

Tikmēr WRC2 klasē jau pirmajā posmā spiests izstāties bija Kalle Rovanpera, kurš pēc tramplīna piezemējās uz liela akmens, kas tobrīd atradās ceļa vidū. Sportists sabojāja mašīnas radiatoru.


Rovanperas auto pēc izstāšanās. Foto: No sportista privātā arhīva

Pēc servisa parka sestajā posmā ātrākais bija Mīke, kurš tobrīd no Sordo atpalika 12,3 sekundes. Iespējams, ātrāko laiku uzrādītu Lēbs, taču kādā no līkumiem franču sportists sagriezās un zaudēja vērtīgas sekundes. Nākamajā 31,4 kilometrus garajā dopā avārijas piedzīvoja somi Esapeka Lapi un Tēmu Suninens, kamēr ātrāko laiku pēc trīs gadiem, viena mēneša un 13 dienām uzrādīja Lēbs, tuvākos sekotājus apsteidzot par piecām sekundēm! Tas sportistam ļāva pakāpties uz otro vietu. Jāatzīmē, ka šis Lēbam bija 905. uzvarētais ātrumposms WRC karjerā.


Foto:atworld

Astotajā posmā ātrāko laiku uzrādīja Lēbs un Tanaks, kamēr Mīke vēlreiz sagriezās un kopvērtējumā zaudēja trešo vietu, atkrītot uz ceturto pozīciju. Noslēdzošajā pilsētas posmā nekas būtiski vairs nemainījās, kas nozīmēja to, ka līderis pēc pirmās dienas ir Sordo, kuram tikai 7,2 sekundes zaudē Lēbs, bet 11 sekundes atpaliek Tanaks. Tikai septītais ir čempionāta kopvērtējuma līderis Tjerī Noivils, kurš bija spiests gan tīrīt ceļu, gan arī viņa auto piedzīvoja tehniskas problēmas. Jāatzīmē, ka, dodoties uz pilsētas posmiem, tehnisku problēmu dēļ izstājās Latvala.

WRC2 klasē pārliecinošs līderis ir Pontus Tīdemans, bet starp divām NRC4 jeb R2 klases mašīnām līderis ir Deividas Jocius.

Sestdien vakarā pēc Latvijas laika būs jāveic deviņi posmi (140 km).

Rezultāti pēc pirmās dienas:
1. flag
Sordo Dani
Hyundai i20 Coupe WRC  
1:47:55.4
2. flag
Loeb Sébastien
Citroën C3 WRC +7.2
3. flag
Tänak Ott
Toyota Yaris WRC +11.0
4. flag
Meeke Kris Citroën C3 WRC +25.0
5. flag
Ogier S.
Ford Fiesta WRC +30.2
6. flag
Mikkelsen Andreas  
Hyundai i20 Coupe WRC +31.7
7. flag
Neuville Thierry
Hyundai i20 Coupe WRC +2:01.9
8. flag
Tidemand Pontus
Škoda Fabia R5 +5:05.6
9. flag
Greensmith Gus
Ford Fiesta R5 +8:13.0
10. flag Heller Pedro Ford Fiesta R5 +12:33.8

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png