profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Meksikas WRC rallijā atgriežas Lēbs, uz starta arī Rovanpera un lietuvietis Jocius

Go4speed 25.02.2018 - 23:53 Meksikas WRC rallijā atgriežas Lēbs, uz starta arī Rovanpera un lietuvietis Jocius
Lēbs testos. Foto: @AS_PipoLopez

Publicēts Meksikas WRC rallija dalībnieku sastāvs, kas paredz, ka sezonas trešajā WRC posmā uz starta izies 31 ekipāža. ''M-Sport'', ''Toyota'' un ''Hyundai'' uz starta izies ar trīs ekipāžām, kamēr ''Citroen'' startēs tikai ar divām ekipāžām. Vienu vadīs Kriss Mīke, bet otru – deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs, kuram šī būs atgriešanās WRC. Pavisam kopā sportistiem būs jāveic 22 ātrumposmi - 344 kilometri.

Šajā posmā startēs WRC2 ieskaite, kurā uz starta izies deviņas ekipāžas. Taču, salīdzinot ar Montekarlo un Zviedrijas rallijiem, dalībnieku sastāvs nebūs tik spēcīgs. Par uzvaru šajā klasē cīnīsies Pontus Tīdemans, Jari Hutunens, Kalle Rovanpera un mājinieks Benito Guerra juniors. Rovanperam šis būs otrais WRC posms šogad.


Foto: David Williamson

NRC4 jeb R2 klasē uz starta izies tikai divas ekipāžas, starp kurām būs arī lietuvietis Deividas Jocius, kurš startēja arī abos iepriekšējos WRC posmos. Kā portālā 15min.lt atzina Jocius, tad jau drīz viņš dosies uz ASV, no kurienes tālāk uz Meksiku. ''Šis rallijs mums nav svešs, jo pagājušajā gadā mēs devāmies uz šo posmu, kur iepazināmies ar šī posma ceļiem. Lai arī būs arī jauni posmi, mēs zinām, kas mūs sagaida. Taču tagad svarīgi ir atpūsties, jo tas ir tas, kas man šobrīd visvairāk vajadzīgs. Sacensības notiek ik pēc trīs nedēļām. Jau šobrīd gandrīz esam nobraukuši divas Lietuvas rallija čempionāta sezonas. Taču ar katru nobraukto kilometru jūtos aizvien drošāk pie stūres, tāpēc ceru, ka Meksikā izdosies uzrādīt labu rezultātu. Mūsu mērķi ir visaugstākie,” tā Deividas Jocius.

Visvairāk šajā rallijā uzvarējis Lēbs, kuram seši panākumi. Trīs reizes uzvaras svinējis Sebastjans Ožjē. Jāpiebilst, ka pirmdien Lēbam aprit 44 gadi.

Meksikas WRC rallija uzvarētāji:
flag Loeb Sébastien
flag Ogier Sébastien
flag Ferreyros Ramón
flag 
Latvala Jari-Matti
flag Ligato Marcos
flag Märtin Markko
flag Meeke Kris
flag Rovanperä Harri
flag Solberg Petter
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png