profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

No smagas avārijas rallijā 'Latvija' līdz uzvarai Zviedrijas WRC

Go4speed 22.02.2018 - 00:07 No smagas avārijas rallijā 'Latvija' līdz uzvarai Zviedrijas WRC
Foto: toyotagazooracing.com

2014.gadā savu rallija karjeru sāka 24 gadus vecais japāņu sportists Takamoto Katsuta. Gadu vēlāk ''Tommi Mäkinen'' komandas pilots startēja rallijā ''Latvija'', kur sportists piedzīvoja smagu avāriju, kurā, par laimi, viņš smagas traumas neguva. 2016.gadā Katsuta savu talantu turpināja slīpēt Somijā un arī nedaudz Japānā, bet 2017.gadā viņš jau izmēģināja spēkus WRC2 klasē, kur labākais rezultāts tika sasniegts Sardīnijas WRC rallijā, kur R5 klasē tika izcīnīta ceturtā vieta, līderim zaudējot septiņas minūtes.


Japāņu ekipāžas auto pēc avārijas. Foto: Mārtiņš Vanags, MV Foto

Taču šis gads talantīgajam japāņu braucējam iesācies veiksmīgi – trešā vieta Lapzemes rallijā un negaidīta, bet pelnīta uzvara Zviedrijas RC2 jeb R5 klasē.

''Rezultāts, ko sasniedza Katsuta, ir absolūti fantastisks. Visi ir pārsteigti par to, kā viņš tika galā ar spiedienu, būdams līderis. Viņš bija pārāks par daudz pieredzējušākiem puišiem, kuriem bija liela pieredze šādos apstākļos. Šis rezultāts būs ļoti labs viņa pārliecībai. Ja mēs paraugāmies nākotnē, tā ir cerīga,'' saka komandas vadītājs Tomijs Makinens.


Foto: Juichi Wakisaka

''Uzvarēt Zviedrijas ralliju WRC2 klasē ir satriecoši. Visu laiku bija jākoncentrējas un jāspēj braukt maksimāli ātri. Sestdien, salīdzinot ar piektdienu, mūsu starta pozīcija bija savādāka – mums priekšā nebija nevienas R5 mašīnas, tāpēc segums nebija tas labākais, jo bija grūti redzēt trajektorijas. Man vairākos posmos bija pāris bīstami momenti, taču spēju nosargāt savu vietu līdz finišam,'' tā Takamoto Katsuta.

Viens no vispriecīgākajiem bija ''Toyota Motor Corporation'' prezidents Akio Tojoda, kurš atzina, ka pēc atgriešanās WRC viņam galvā esot bijusi viena bilde, kurā viņš gribēja redzēt, ka japāņu pilots, ar japāņu auto startē WRC. Par šo izcīnīto panākumu Tojoda ir ļoti priecīgs.

Sporists Zviedrijas WRC rallijā
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png