profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Makinens: Ožjē būs grūtāk uzvarēt Zviedrijā, jo tā ir mūsu teritorija

Go4speed 02.02.2018 - 00:17 Makinens: Ožjē būs grūtāk uzvarēt Zviedrijā, jo tā ir mūsu teritorija
Tomijs Makinens. Foto: Toyota Gazoo Racing WRC

''Toyota'' rallija komandas boss Tomijs Makinens pēc veiksmīgā Montekarlo WRC posma, kur Top3 finišēja Ots Tanaks un Jari-Mati Latvala, atzina, ka viņš ir ļoti, ļoti pārliecināts, ka komanda ir gatava cīnīties par tituliem gan pilotu, gan komandas ieskaitē.

Ots Tanaks pēc sīvas cīņas ar Sebastjanu Ožjē izcīnīja otro vietu, kamēr trešais palika Latvala. Līdz pat pēdējam ātrumposmam ceturtajā vietā turējās trešais ''Toyota'' pilots Esapeka Lapi, taču noslēdzošajā dopā Lapi kļūdījās un atkrita uz septīto vietu.


Jari-Mati Latvala. Foto: Marcin Snopkowski

Pagājušajā gadā Zviedrijas WRC posmā uzvarēja Latvala. Pēc lieliskā snieguma Montekarlo Makinens ir pārliecināts, ka Zviedrijā komanda spēs demonstrēt lielisku sniegumu.

''Montekarlo rallijā mēs nebijām savās mājās. Savās mājās mēs bijām pagājušajā gadā Somijas WRC, kur bijām spēcīgi (Uzvarēja Lapi, bet Juha Hanninens finišēja 3.vietā). Šeit uz Montekarlo ralliju mēs bijām atbraukuši ciemos. Ožjē būs grūtāk uzvarēt Zviedrijā, jo tā ir mūsu teritorija. Mēs, piemēram, salīdzinājām piekares detaļas. Mēs zinām, ka tas darbs, ko paveicām kopš pagājušā gada, jau ir daudz labāks,'' mājas lapā motorsport.com stāsta Tomijs Makinens.

''Latvala Zviedrijā uzvarēja pagājušajā gadā. Esmu pilnībā pārliecināts, ka šogad viņš būs vēl ātrāks, jo viņš grib uzvarēt. Domāju, ka būs interesanta cīņa starp mūsu komandas trīs braucējiem.''


Ots Tanaks. Foto: Nacho Mateo

Pēc Zviedrijas rallija sekos posms Meksikā, kas notiek 2000 metru virs jūras līmeņa, kur visām mašīnām dzinēja jauda ir par apmēram 20% mazāka. Makinens ir pārliecināts, ka uzkrātās zināšanas dod iespēju cīnīties par tituliem gan pilotu, gan komandas ieskaitē.

''Mums tagad ir vairāk informācija (piemēram, dzinēja jomā) no tiem posmiem, kas notiek augstu virs jūras līmeņa. Mēs esam pārliecināti, ka varam cīnīties par abiem tituliem. Latvala un Tanaks cīnīsies par titulu pilotu ieskaitē, bet tagad Montekarlo rallijā mēs pierādījām, ka varam ar visiem trim braucējiem cīnīties par goda pjedestālu un ražotāju kausu. Komanda šobrīd jūtas ļoti komfortabli,'' nobeidz Makinens.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png