profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Solbergs un Gronholms testē jauno 'VW Polo GTI R5' (FOTO)

Go4speed 29.01.2018 - 00:03 Solbergs un Gronholms testē jauno 'VW Polo GTI R5' (FOTO)
Foto: No sportista personīgā arhīva

Pasaules rallija čempioni Peters Solbergs un Markuss Gronholms Zviedrijā ir aizvadījuši testus ar jauno ''VW Polo GTI R5'', tādējādi palīdzot ''Volkswagen'' komandai attīstīt jauno auto. Tāpat šajos testos, kas kopā ilga četras dienas, piedalījās Pontus Tīdemans.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Mašīnbūves gigants, ko skāra milzīgs kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāls, pēc 2016.gada sezonas pārtrauca dalību WRC čempionātā. Pagaidām komanda neplāno atgriezties un startēt ar WRC auto, taču tā sākusi būvēt R5 auto, kas tiks piedāvāts privātajiem braucējiem. Nesen VW ziņoja, ka jauno auto plāno iegādāties jau 15 klienti, kuru vidū ir arī Pasaules rallijkrosa čempiona Johana Kristofersona ''Kristoffersson Motorsport'' komanda.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Zināms, ka testos Solbergam stūrmaņa pienākumus pildīja viņa dēla Olivera Solberga stūrmane Veronika Engana. ''Tas bija fantastiski atkal sēdēt pie rallija auto stūres, lai palīdzētu ''Volkswagen'' ģimenei. Bija jautri. Komanda ir paveikusi lielisku darbu, tāpēc ar šo auto braukt ir fantastiski. Dienas beigās negribēju kāpt ārā no mašīnas,'' stāsta Peters Solbergs, piebilstot, ka viņš kopā esot veicis apmēram 300 kilometrus.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Tāpat testos piedalījās Gronholms, kurš iepriekš testējis ''VW Polo R WRC'', ''Skoda Fabia R5'' un jauno ''Proton Iriz''.

VW plāno, ka auto debiju sacensībās varētu piedzīvot augustā Vācijas WRC posmā.

Solbergs darbībā:

Komandas nesenie asfalta testi:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png