profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jocius pēc diviem WRC rallijiem ar R2 mašīnu cer startēt ar daudz jaudīgāku auto

Mārtiņš Jankovskis 24.01.2018 - 07:29 Jocius pēc diviem WRC rallijiem ar R2 mašīnu cer startēt ar daudz jaudīgāku auto
Deividas Jocius (pa labi) ar stūrmani pēc dokumentu saņemšanas. Foto: No sportista personīgā arhīva

Lietuviešu rallija braucējs Deividas Jocius šajās dienās aizvadīs savu otro ralliju Montekarlo WRC. Pagājušajā gadā sportists piedzīvoja izstāšanos šajā leģendārajā rallijā.

Ja pagājušajā gadā Jocius Montekarlo startēja ar ''Mitsubishi Evo X'', tad šogad sportists uz starta izies ar ''Peugeot 208 R2''. Iepriekš Jocius portālam Go4speed atzina, ka šajā rallijā plāno startēt ar daudz jaudīgāku auto, taču, kā redzams, tad pirmajos divos WRC posmos Jocius tomēr startēs ar ''Peugeot 208 R2''.

''Nedaudz plāni mainījās, tāpēc divos posmos startēšu ar ''Peugeot 208 R2''. Tas ir mans personīgais lēmums,'' saka Jocius. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Jocius Lietuvas ''Rally Druskininkai'' piedzīvoja šaušalīgu avāriju, iznīcinot savu auto. Sportists atzīst, ka viņa rokas (abas rokas avārijā tika salauztas) pēc avārijas joprojām turpina atveseļošanās procesu, tāpēc šoreiz tika lemts par labu priekšpiedziņas auto, ko esot vieglāk vadīt.


Jocius auto pirms starta. Foto: No sportista personīgā arhīva

Uz jautājumu, vai sportistam nebūs bail atkal iziet uz starta (pirmais rallijs pēc avārijas), Jocius atzina, ka viņš nav noraizējies par savu ātrumu ātrumposmos, taču viņš atzīst, ka būs grūti nostāties uz starta līnijas.

Sportists portālam atklāja, ka pēc šiem diviem rallijiem ar ''Peugeot 208 R2'' viņš cer startēt ar daudz jaudīgāku auto, ar kādu brauc pasaules ātrākie rallija braucēji. Tāpat lietuvietis piebilda, ka Baltijas rallija sacensībās viņu uz starta redzēsim ar ''Fiesta Proto''.

Atgādināsim, ka Jocius startēs Krievijas komandas ''Arctic Energy World Rally Team'' sastāvā, kura Montekarlo rallija laikā tiksies ar Alekseju Lukjaņuku, ar kuru tiks apspriesta iespējamā sadarbība. Komandas īpašnieks, biznesmenis Sergejs Jegorovs, nolēmis paplašināt komandas redzesloku un startēt WRC seriālā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png