profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport piesaista vēl divus pilotus

Go4speed 13.01.2018 - 23:38 M-Sport piesaista vēl divus pilotus
Tēmu Suninens. Foto: M-Sport

''M-Sport Ford'' rallija komanda paziņojusi, ka tās sastāvā Montekarlo un Korsikas WRC rallija posmos startēs asfalta speciālists Braiens Bufjērs, kurš sevi ir pierādījis kā ļoti ātru braucēju tieši uz asfalta. Tieši tāpēc M-Sport nolēmusi šajos posmos kā trešo braucēju pieteikt tieši Bufjēru, kurš palīdzēs komandai cīnīties par punktiem ražotāju ieskaitē. Ražotāju komandas šogad katrā WRC posmā var pieteikt trīs braucējus, kur ieskaitē tiek ņemti vērā divu braucēju labākie rezultāti.

''Lieliski, ka Braiens būs redzams mūsu komandas sastāvā Montekarlo un Korsikas posmos,'' iesāk Malkolms Vilsons. ''Šādos posmos viņa pieredze ir noderīga. Šie ir divi specifiskākie ralliji WRC kalendārā, tāpēc šādos posmos trases segums un riepu izvēle bieži nosaka, kuram veiksies un kurš gūs sekmes. Ar Bufjēra zināšanām mums būs vēl viens instruments, lai nosargātu izcīnīto ražotāju kausu.''


Braiens Bufjērs. Foto: Fabien Marcorelles

Atgādināsim, ka 2014.gadā Bufjērs kā privātais braucējs ar ''Ford Fiesta RS WRC'' Montekarlo posmā izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien Sebastjanam Ožjē. Tagad abi braucēji divos posmos brauks vienā komandā.


Bufjēra dizains Montekarlo posmā

''Ja godīgi, tad nebiju domājis, ka man būs tāda iespēja rallijā braukt ar šo jauno auto, pat testos nē, tāpēc esmu ļoti satraukts. Vienmēr ir liels gods strādāt ar Malkolmu un M-Sport komandu. Viņu panākumi 2017.gadā ļauj man justies lepnam atkal strādāt ar viņiem. Montekarlo un Korsikas ralliji ir divi dažādi ralliji, bet viņi abi ir mani mīļākie posmi. Sezonā ir divi posmi Francijā, tāpēc ir patīkami, ka varēšu startēt savās mājas sacīkstēs, it īpaši ar šo jauno auto. Plāns būs braukt atbrīvoti un gūt prieku. Protams, gribu izcīnīt ražotāju punktus komandai, kas būs kā ķirsītis uz kūkas,'' nobeidz Braiens Bufjērs, kurš Montekarlo WRC posmā līdz šim braucis astoņas reizes, labāko rezultātu uzrādot 2011.gadā, kad IRC posma ietvaros Bufjērs triumfēja šajā rallijā.


Suninena R5 auto. Foto: M-Sport

Jāatzīmē, ka 2014.gadā pēc otrās vietas Montekarlo WRC posmā Bufjērs devās uz ERC ''Rally Liepāja'', kur sportists izstājās dzinēja defekta dēļ.

Tāpat M-Sport vienība paziņoja, ka astoņos WRC posmos tās sastāvā ar jauno WRC auto startēs soms Tēmu Suninens. Zināms, ka sportists brauks Zviedrijas, Meksikas, Portugāles, Sardīnijas, Somijas, Turcijas, Velsas un Spānijas posmos, kamēr Montekarlo un Vācijā Suninens startēs ar ''Ford Fiesta R5''. Jāatgādina, ka 2017.gadā Tēmu ar jauno WRC auto startēja tikai divos rallijos, kuros tika izcīnīta sestā vieta Polijā, bet Somijas posmā viņš ierindojās ceturtajā pozīcijā, lai arī sportists vienu brīdi bija otrais.

Šobrīd nav zināms, kurš vai kuri sportists ar M-Sport komandas auto startēs alikušajos trīs WRC posmos (Argentīnā, Austrālijā un Vācijā).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png