profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera kļuvis par vēsturē jaunāko rallija braucēju, kurš izcīnījis punktus WRC

Go4speed 21.11.2017 - 11:36 Rovanpera kļuvis par vēsturē jaunāko rallija braucēju, kurš izcīnījis punktus WRC
Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Austrālijas WRC rallijā WRC2 klasē uz starta izgāja tikai viena ekipāža – Kalle Rovanpera un Jonne Haltunens. Neskatoties uz divām pārsistām riepām, kas ekipāžai lika izstāties rallija otrajā dienā, noslēdzošajā dienā Rovanpera tomēr izgāja uz starta un spēja sasniegt finišu.

Vēl divus posmus pirms beigām Rovanpera bija 13.vietā absolūti, taču noslēdzošajā posmā, kad avāriju piedzīvoja Jari-Mati Latvala, Rovanpera pakāpās uz 12.vietu absolūti. Finišā Rovanpera nopelnīja 25 punktus par uzvaru WRC2 klasē, kā arī vienu punktu WRC absolūtajā ieskaitē, jo devītajā un desmitajā vietā esošie Austrālijas braucēji nestartēja WRC ieskaitē.


Foto: Timo Anis

Līdz ar to Rovanpera kļuva par jaunāko rallija braucēju vēsturē, kurš izcīnījis punktus WRC.

''Šajā rallijā mācījos ļoti daudz, it sevišķi to, kā braukt pa dubļiem Austrālijā. Esmu apmierināts ar rezultātu. Mēs sekojām līdzi rezultātiem un sekundēm starp mums un ātrākajiem braucējiem. Izskatās labi,'' stāsta Kalle Rovanpera.

Uz jautājumu, kādas ir sajūtas būt jaunākajam braucējam, kurš izcīnījis punktus WRC, Kalle atzina, ka ''Protams, esmu priecīgs. Domāju, ka tas ir jauki būt jaunākajam, kurš izcīnījis punktus. Domāju, ka to būs grūti pārspēt,'' turpina 17 gadus vecais soms.

Nobeigumā, jautāts par nākamās sezonas plāniem, Kalle atzina, ka šobrīd skaidrības vēl nav, bet viņš cerot, ka nākamgad izdosies veikt septiņus vai astoņus rallijus, bet 2019.gadā plāns ir startēt visos WRC posmos.


Foto: Timo Anis

Pēdējos rallijos Rovanperas stūrmanis ir Jonne Haltunens. Jautāts, kā ir sēdēt blakus tik jaunam braucējam, 31 gadus vecais stūrmanis, kurš rallijā startē kopš 2009.gada, atzina, ka ''To nevar just, ka viņš ir tik jauns. Viņš ir diezgan nobriedis. Jā, dažreiz var redzēt, ka viņš telefonā spēlē spēlītes, bet viņš ir ļoti talantīgs braucējs.''

Jāpiebilst, ka šī sezona Haltunenam bija diezgan ražīga, jo kopumā soms bija stūrmanis 22 rallijos, kuros piedzīvotas tikai divas izstāšanās (divas avārijas).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png