profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Velsas WRC treniņos ātrākais Evans, debiju WRC2 klasē piedzīvo Rovanpera

Go4speed 26.10.2017 - 14:25 Velsas WRC treniņos ātrākais Evans, debiju WRC2 klasē piedzīvo Rovanpera
Foto: stregrast.ru

Ar Shakedown posmu startējis Velsas WRC rallijs, kas ir priekšpēdējais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms. Dalību šajā rallijā ņems vairāk nekā 70 ekipāžas, kuru vidū debiju WRC piedzīvoja arī Kalle Rovanpera, kurš šogad otro gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas rallija čempionu.

Šis ir viens no neprognozējāmākajiem rallijiem WRC kalendārā. Jau iepazīstoties ar trasi sportisti sastapās ar visdažādākajām dabas parādībām – sauli, lietu, miglu, spēcīgu vēju. Un arī rallija laikā laikapstākļi būs līdzīgi, tāpēc sportisti atzīst, ka šajā vēsturiskajā rallijā, kurā uzvarēt grib visi, lielākais izaicinājums būs precīzi paredzēt saķeri šajos ātrajos Velsas meža ceļos.


Foto: @AtWorldMA

3,3 kilometrus garajā testa posmā visātrāko laiku uzrādīja mājinieks Elfins Evans, kurš par 2,3 sekundēm apsteidza Dani Sordo. Trešais palika Ots Tanaks. Septītais ātrākais laiks WRC līderim Sebastjanam Ožjē, kurš uzskata, ka šajā posmā galvenais favorīts uz uzvaru esot Evans.

WRC2 klasē ātrākais bija soms Tēmu Suninens, kurš par 0,1 sekundi apsteidza Pontu Tīdemanu. Kallem Rovanperam, kurš vienā no braucieniem noķēra sev priekšā lēnāk braucošu ekipāžu, 11.vietā, līderim zaudējot 3,4 sekundes.


Kalle Rovanpera. Foto: Jaanus Ree Photography

Ceturtdienas vakarā tiks aizvadīts pirmais Superspeciālais posms, bet galvenā cīņa sāksies piektdien. Smaga solās būt sestdiena, kur pirmie posmi norisināsies daļēji pa tumsu, bet noslēdzošie divi ātrumposmi notiks jau pilnīgā tumsā. Kopā sportistiem trīs dienās būs jāveic 304 kilometri.

Treniņu rezultāti ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png