profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē Velsas WRC rallijā var sev nodrošināt piekto čempionu titulu

Go4speed 25.10.2017 - 16:14 Ožjē Velsas WRC rallijā var sev nodrošināt piekto čempionu titulu
Sebastjans Ožjē. Foto: Sophie Raillon

Šajās brīvdienās norisināsies Velsas WRC rallijs, kurā ražotāju kausu sev, visticamāk, nodrošinās M-Sport komanda, kuriem šis ir mājas rallijs. Tāpat piekto čempiontitulu braucēju ieskaitē var nodrošināt Sebastjans Ožjē.

Ožjē pārsvars pār komandas biedru Otu Tanaku ir 37 punkti, kamēr Tjerī Noivils atpaliek 38 punktus. Maksimums, ko sportisti var iegūt atlikušajos divos rallijos, ir 60 punkti. Ja Ožjē Velsā izcīna kārtējo uzvaru vai otro vietu, ar nosacījumu, ka Power Stage posmā tiks izcīnīti maksimālie pieci punkti, tad Ožjē izcīnīs piekto čempiontitulu pēc kārtas. 

"Man ir laba starta pozīcija piektdien (Ožjē piektdien Velsas dubļos startēs no pirmās pozīcijas – aut.), un man tā ir jāizmanto. Taču šajā rallijā neriskēšu. Galvenais uzdevums ir finišēt. Ja es nefinišēšu, tad tas padarīs sarežģītu čempionāta izskaņu. Šis nav viegls rallijs, tāpēc man nevajag censties obligāti uzvarēt," portālā autosport.com saka Sebastjans Ožjē.


Foto: Sophie Raillon

Lai saglabātu intrigu cīņā par čempiontitulu līdz beidzamajam Austrālijas WRC posmam, Tanakam jāizcīna par septiņiem punktiem vairāk nekā Ožjē, kamēr ''Hyundai'' braucējam Tjerī Noivilam, kurš pēdējos divos rallijos palicis bez punktiem, jāizcīna par astoņiem punktiem vairāk nekā Ožjē. Ja kāds no šiem scenārijiem piepildīsies, tad čempiona kronēšana būs jāatliek uz Austrāliju.

Tikmēr ražotāju ieskaitē situācija M-Sport ir daudz labāka. Šobrīd ''M-Sport'' ''Hyundai'' vienību apsteidz par 83 punktiem, kamēr maksimums, ko komandas vēl var izcīnīt, ir 86 punkti. Tas nozīmē, ka M-Sport nepieciešami tikai trīs punkti, lai atkal izcīnītu sev ražotāju kausu. Pēdējo reizi M-Sport ražotāju kausu izcīnīja 2007.gadā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png