profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC zvaigznes godina rallija leģendu Kolinu Makreju (VIDEO)

Go4speed 24.10.2017 - 22:57 WRC zvaigznes godina rallija leģendu Kolinu Makreju (VIDEO)
Foto: Rally Legend

Aizvadītajā nedēļas nogalē Sanmarīno notika rallija sacensības “Rallylegend”, kurās startēja vairāki pasaules rallija čempionāta dalībnieki. Papildus sacensībām daudzas autosporta zvaigznes īpašā parādē godināja leģendāro Kolinu Makreju, kurš pirms desmit gadiem gāja bojā helikoptera avārijā.

Šo sacensību organizatoriem izdevās sapulcināt iespaidīgu sastāvu ar bijušajiem pasaules čempioniem un ar viņu mašīnām, ar kurām tika izcīnīti šie tituli. Šajās sacensībās piedalījās tādi slaveni sportisti kā Stigs Blomkvists, Juha Kankunens, Peters Solbergs, Kriss Mīke, Tjerī Noivils, Sebastjans Ožjē, Sebastjans Lēbs, Markus Gronholms, Didjē Oriols, Ari Vatanens, kā arī daudzi citi, kuru vidū bija arī slaveni stūrmaņi.


Foto: mtfoto.cz

Pēc rallija sacensībām notika īpaša parāde, kurā paraugdemonstrējumus veica arī vairāki augstāk minētie sportisti. Jāpiebilst, ka par ''0” ekipāžu ''RallyLegend'' startēja Alisters Makrejs, kurš brauca ar Kolina Makreja 1992.gada Zviedrijas rallijā startējošo ''Subaru Legacy RS'' automašīnu.


Foto: mtfoto.cz

''Tas bija satriecoši,'' saka 19 gadus vecā Kolina Makreja meita Hollija. ''Te ir tik daudz cilvēku, kuri atceras viņu. Pat astoņus gadus vecs puika prasīja Makreja kartiņu ar parakstu. Arī citi cilvēki, kuri tobrīd vēl nebija dzimuši, bija ļoti iepriecināti. Ir ļoti patīkami, ka mēs ar šādu pasākumu varam atdzīvināt šādu dienu. Arī man prasīja autogrāfus, kas bija jauki. Parakstīju sava tēva attēlu. Par savu tēvu dzirdēju daudz patīkamu stāstu, pat tādus, kurus pirms tam nekad nebiju dzirdējusi.''


Foto: mtfoto.cz

''Kas par brīvdienām,'' iesāk Kriss Mīke, kurš piedalījās arī RallyLegend sacensībās. ''Daudz cilvēku nāca un dalījās ar saviem stāstiem par Kolinu. Viņi ar asarām acīs stāstīja, ko Kolins viņiem nozīmējis. Makrejs bija īpašs.''


Foto: mtfoto.cz

Vislielākais paldies par to, ka šis pasākums notika, jāsaka Luisam Mojam (ilggadējs stūrmanis Karlosam Sainsam). ''Kad Moja uzzvana, tu atbildi. Kad viņš runā un aicina uz šo pasākumu, tu uzreiz saki – jā. Šīs bija neticamas brīvdienas, tik daudz emociju. Redzēt visus braucējus un stūrmaņus kopā ir fantastiski, bet redzēt Džimiju, Margaretu, Alisteru un Holliju ir labākā lieta. Mēs mīlam Kolinu, bet viņi ir Makreji un tas bija viņu laiks. Ceru, ka mēs šo dienu padarījām īpašu,'' saka Peters Solbergs.

Pašās sacensībās WRC klasē triumfēja Lučiano Kobe (“Ford Focus RS WRC ’03”). Otro vietu ieņēma Kristians Polsens (“Toyota Corolla WRC”), bet trešais palika Niko Sinorini (“Renault Clio Maxi”). Ceturto vietu izcīnīja WRC startējušais Martins Prokops, kurš startēja ar priekšpiedziņas “Citroën C2 S1600”. Mīke ("Citroën Xsara WRC") pēc avārijas, kas notika tehnisku iemeslu dēļ, finišēja 12.vietā.







Komentāri
Typ85 27.10.2017 10:36
Smirdi drīzāk tu, un galīgi ne tajā vietā kur vajadzētu... Rallijs vispār ir pārgalvīgs sports, ja to tā ņem...Ja kaut ko par ralliju saproti, tad izrādi cieņu un nejauc sportu ar privāto dzīvi!
gt99 25.10.2017 11:54
Kolina pārgalvība noveda pie 3 citu cilvēku, tostarp, 2 bērnu nāves. Kā var godināt... Laikam jau Kolina vārds ģimenei nes naudu, nauda nesmird.

Sheriff Nikola Stewart, who heard the inquiry over 16 days at Lanark Sheriff Court, concluded that the deaths could have been avoided if Mr McRae had not engaged in low-level flying "when it was unnecessary and unsafe to do so".
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png