profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mikelsens pamet 'Citroen' un WRC sezonu noslēgs 'Hyundai' komandā

Go4speed 05.09.2017 - 22:46 Mikelsens pamet 'Citroen' un WRC sezonu noslēgs 'Hyundai' komandā
Andreas Mikelsens. Foto: @AtWorld

Norvēģu rallija braucējs Andreas Mikelsens, kurš šogad trīs posmos startēja ar ''Citroën C3 WRC'' automašīnu, pievienojies ''Hyundai'' vienībai. Zināms, ka sezonas noslēdzošos trīs WRC posmus (Spānijā, Velsā un Austrālijā) Mikelsens, kurš Vācijas WRC posmā ar ''Citroen'' izcīnīja otro vietu, startēs ar ''Hyundai i20 Coupe WRC'' automašīnu.

''Hyundai'' paziņojis, ka Spānijas WRC posmā startēs Tjerī Noivils, Dani Sordo un Mikelsens, tādējādi šo posmu izlaidīs Heidons Padons, kuram šī sezona nav izdevusies. Tikmēr Velsas un Austrālijas sastāvos ''Hyundai'' braucēju sastāvs būšot cits.

''Hyundai'' boss atzina, ka šis lēmums nebija viegls, taču tas esot nepieciešams, lai komanda varētu vēl pacīnīties par čempiontitulu ražotāju ieskaitē. Šobrīd ''Hyundai'' ieņem otro vietu, ''M-Sport'' vienībai zaudējot 64 punktus.


Foto: Hyundai Motorsport

''Diskusija ar Mikelsenu sākās jau tad, kad viņš palika bez komandas, taču tobrīd mums nebija ko viņam piedāvāt, jo mūsu sastāvs bija nokomplektēts. Taču, zaudējot punktus, nolēmām situāciju mainīt. Mums bija atklāta saruna ar mūsu esošajām trijām ekipāžām, kur mēs painformējām par mūsu lēmumu,'' saka komandas boss Mišels Nandāns.

''Šī ir lieliska komanda ar talantīgiem cilvēkiem, jo ''Hyundai i20 Coupe WRC'' ir sevi pierādījis, kā uzvarētāju auto uz jebkura seguma. Šī gada sākumā man bija iespēja aizvadīt testus uz grants, un sajūtas bija pozitīvas. Mans mērķis ir darīt visu, lai palīdzētu komandai izcīnīt ražotāju kausu,'' tā Andreas Mikelsens, kurš piebilda, ka cer, ka tas būs jauns starts kaut kam ilgam.

Šobrīd, visticamāk, Mikelsenam šie posmi ir paredzēti, lai iepazītu un aprastu ar šo auto un, lai ar ''Hyundai'' varētu braukt nākamsezon. Pēc oficiāla paziņojuma, ka Mikelsens šogad atlikušajos posmos brauks ar ''Hyundai'', ''Citroen'' boss Īvs Meitons savā Twitter kontā atzina, ka ''Apsveicu Andreasu Mikelsenu ar viņa jauno komandu. Viņš bija viens no pilotiem, kuru izskatījām 2018.gada sezonas kontekstā. Bija prieks ar viņu strādāt, taču labā ziņa WRC kontekstā ir tā, ka viņš aizvadīs pilnu čempionātu.''


Kreigs Brīns. Foto: wrc.com

Tikmēr ''Citroen'' paziņoja, ka Spānijas asfalta un grants posmā brauks Kris Mīke, Stefans Lefebre un Halids Al-Kasimī, tādējādi šo posmu izlaidīs Kreigs Brīns. Pēc Vācijas WRC posma, kur Mīke avarēja jau pirmajā Superspeciālajā posmā, klīda runas, ka viņa vietā varētu turpināt braukt Mikelsens, taču pēc norvēģa aiziešanas uz ''Hyundai'' ''Citroen'' nolēmis Mīkem dot vēl vienu iespēju.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png