profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Neredzu iemeslu, kāpēc lai es šogad nepacīnītos par čempiontitulu

Go4speed 25.08.2017 - 00:02 Tanaks: Neredzu iemeslu, kāpēc lai es šogad nepacīnītos par čempiontitulu
Foto: M-Sport

Svētdien savu otro uzvaru pasaules rallija čempionātā (WRC) izcīnīja igauņu sportists Ots Tanaks. Šī bija pirmā reize, kad Tanaks ir ātrākais asfalta rallijā. Pateicoties šai uzvarai, Tanaks WRC kopvērtējumā ieņem trešo vietu, kur no līdera Sebastjana Ožjē viņu šķir 33 punkti, bet no otrajā vietā esošā Tjerī Noivila – 16 punkti.


Foto: M-Sport

''Šis bija ļoti viltīgs rallijs. Šajā rallijā bija citi favorīti, taču mēs visu paveicām lieliski. Esam uzvarējuši gan uz grants, gan uz asfalta, tāpēc neredzu iemeslu, kāpēc lai mēs necīnītos par uzvaru katrā rallijā. Uzskatu, ka mēs pārsvaru ieguvām piektdien, kur aizvadījām tīrus braucienus, kā arī trāpījām ar riepu izvēli. Pēc tam mums tikai atlika kontrolēt savu tempu. Protams, šī uzvara sniedz lieliskas sajūtas, tāpēc, kad līdz čempionāta beigām ir atlikuši vēl trīs posmi, neredzu iemeslu, kāpēc lai mēs neskatītos uz puišiem, kuri mums ir priekšā un atrodas vadībā. Ja tu gribi cīnīties par čempiontitulu, tad ir jāturpina uzvarēt. Tas ir tas, ko arī plānojam darīt,'' tā Ots Tanaks.

Kā atzina Ožjē, tad viņš piektdien neesot trāpījis ar pareizajiem regulējumiem, kā arī riepu izvēle nav bijusi tā labākā. ''Kad redzējām, ka izstājās Tjerī Noivils, tad nebija iemesla, lai mēs turpinājumā riskētu. Mēs nebijām tālu no Mikelsena, taču nebijām gatavi riskēt, lai izcīnītu trīs punktus vairāk,'' saka Sebastjans Ožjē.


Foto: M-Sport

Ļoti priecīgs par šo nedēļas nogali bija M-Sport boss Malkolms Vilsons. ''Visi puiši paveica fantastisku darbu, tāpēc neko vairāk nevaru prasīt. Tanaks uzvarēja WRC, Eriks Kamillī bija ātrākais WRC2, bet Julius Tanerts palika nepārspēts WRC3. Līdz šim Vācijas WRC posms bija vienīgais, kurā mēs nebijām uzvarējuši, bet tagad esam to izdarījuši. Tāpat esam palielinājuši pārsvaru abos čempionātos – gan ražotāju, gan individuālajā.''

Kopvērtējums:
1. flag Ogier Sébastien     177
2. flag Neuville Thierry     160
3. flag Tänak Ott     144
4. flag Latvala Jari-Matti     123
5. flag Sordo Dani     89
6. flag Evans Elfyn     87
7. flag Breen Craig     64
8. flag Hänninen Juho     58
9. flag Paddon Hayden     55
10. flag Lappi Esapekka     49

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png