profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Makinens: WRC2 klase - lieliska platforma jaunajiem braucējiem

Go4speed 11.08.2017 - 14:39 Makinens: WRC2 klase - lieliska platforma jaunajiem braucējiem
Esapeka Lapi. Foto: Esapekka Lappi Official

''Toyota'' komandas vadītājs Tomijs Makinens uzskata, ka solīdā rallija struktūra ir palīdzējusi jaunajiem somu braucējiem Esapekam Lapi un Tēmu Suninenam kļūt par WRC šobrīd karstākajiem jaunajiem talantiem.

Somijas WRC rallijos abi sportisti aizvadīja savus līdz šim labākos WRC rallijus karjerā. 26 gadus vecais Lapi tikai savā ceturtajā startā ar ''Toyota Yaris WRC'' izcīnīja uzvaru, bet 23 gadus vecais Suninens savā otrajā startā ar WRC auto tikai priekšpēdējā posmā zaudēja vietu uz goda pjedestāla un finišēja ceturtais.

Makinens uzskata, ka WRC2 ir pareizā platforma, kur jaunajiem braucējiem attīstīties un krāt pieredzi, pirms viņi ielec WRC mašīnās.


Tēmu Suninens. Foto: www.facebook.com/MSportLtd

''Lapi un Suninenu sagaida lieliska nākotne, kas nozīmē to, ka pašreizējās mašīnu klases ir ļoti labas. WRC2 jaunajiem braucējiem sniedz lielisku treniņa platformu. Uzskatu, ka šī ir vienreizēja formula, tāpēc ceru, ka FIA šo reglamentu saglabās stabilu un bez lielām izmaiņām. Tas ir kā savulaik N grupa, tikai tagad tas viss ir daudz labāk,'' saka 24 WRC ralliju uzvarētājs Tomijs Makinens.

Jautājot par Lapi sniegumu, Makinens atzīst, ka viņš Somijā pārsteidza daudzus. ''Jau pirmajā reizē, kad viņš sēdēja pie WRC auto stūres, biju pārliecināts, ka viņš Somijā sagādās lielu pārsteigumu. Neesmu pārliecināts, ka viņš šobrīd var uzvarēt jebkur, bet uzvara Somijā nozīmē, ka viņš ir uzlēcis vairāk nekā vienu vai divus soļus augstāk.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png