profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc sīvas Polijas WRC rallija pirmās dienas vadībā Noivils, cieši seko Tanaks

Mārtiņš Jankovskis 30.06.2017 - 20:22 Pēc sīvas Polijas WRC rallija pirmās dienas vadībā Noivils, cieši seko Tanaks
Tjerī Noivils. Foto: @atworld

Piektdien Polijā tika aizvadīta pirmā īstā rallija diena, kurā sportistiem bija jāveic deviņi ātrumposmi. Dienas pirmos četrus posmus sportisti veica pa lietu un dubļiem, tāpēc visi braucēji pēc ātrumposmiem atzina, ka segums ir ļoti slidens un tas mainās visu laiku. ''Tas ir tāpat, kā braukt pa ledu. Saķere – nulle. Mums ar mūsu starta pozīciju nav variantu,” tā Heidons Padons. Atgādināsim, ka rallija otrajā posmā smagu avāriju piedzīvoja Latvijā rallija karjeru sākušais Praiss, kurš iznīcināja savu 'Ford Fiesta R5'.


Foto: wrc.com

Pirmajos četros posmos divas reizes ātrāko laiku uzrādīja Tjerī Noivils, bet divas reizes ātrākais bija Latvala, kurš, dodoties uz servisa parku, bija rallija līderis. 4,5 sekundes viņam zaudēja Noivils, bet piecas sekundes atpalika Ots Tanaks. Ceturtais bija Ožjē. Jāatzīmē, ka Top 4 braucēji pēc pirmajiem četriem posmiem bija sabraukuši septiņās sekundēs!

Labi ralliju iesāka soms Esapeka Lapi, kurš pēc trīs posmiem bija piektais, taču nākamajā posmā soms nolauza mašīnas riteni un izstājās.


Foto: Timo Anis

Pēc servisa parka sportistiem bija jāveic vēl pieci posmi. Diemžēl sestais dops, kura garums bija 6,5 km, tika atcelts, jo ātrumposmā bija ļoti daudz skatītāju. Jāatzīmē, ka arī no rīta, kad šis posms tika veikts pirmo reizi, skatītāju bija ļoti daudz, it īpaši tramplīnos.

Pēc tam sportisti devās uz septīto posmu, kas bija ļoti slidens. Pirms pirmās mašīnas likās, ka varbūt šis posms tiks atcelts, jo bija lielas peļķes, vietām dziļas rises un dubļi. Taču beigās šis posms notika, kā tam bija jānotiek. Ātrāko laiku šajā posmā uzrādīja soms Tēmu Suninens, kuram šī pirmajā rallijā ar WRC auto bija pirmā uzvara kādā atsevišķā ātrumposmā. Te gan jāpiebilst, ka brīdī, kad trasē devās Suninens (pēdējais, kurš brauca ar jaunās paaudzes WRC auto), trase jau bija pažuvusi un nebija tik lielu peļķu un dubļu. Tai pat laikā Ožjē, kas trasē devās pirmais, posmu pabeidza tikai 11.vietā.


Foto: Teemu Suninen Racing

Astotajā un devītajā posmā ātrākais jau bija Noivils, kurš tādējādi kļuva par rallija jauno līderi. Taču turpat bija arī viņa konkurenti – Tanaks (+1.5) un Latvala (+5.4). Jāatzīmē, ka, lai arī otrajā aplī lietus tik daudz vairs nelija, sportisti atzina, ka apstākļi esot bijuši tikpat slikti, kā pirmajā aplī - bija gan špūres, gan arī dubļi.

Pēdējais bija Superspeciālais ātrumposms, kurā nekas būtiski kopvērtējumā nemainījās. Līderis pēc pirmās dienas ir Noivils, kuram seko Tanaks un Latvala.

Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic deviņi ātrumposmi.

Rallija rezultāti pēc pirmās dienas:
1. flag
Neuville Thierry
Hyundai i20 Coupe WRC  
56:21.2
2. flag
Tänak Ott
Ford Fiesta WRC '17 +1.3
3. flag
Latvala J. Toyota Yaris WRC +6.6
4. flag
Ogier S.
Ford Fiesta WRC '17 +35.1
5. flag
Paddon Hayden Hyundai i20 Coupe WRC +39.6
6. flag
Sordo Dani
Hyundai i20 Coupe WRC +51.7
7.
flag Teemu Sunninen  Ford Fiesta WRC '17 +1:11.0
8.
flag
Hänninen Juho
Toyota Yaris WRC +1:28.9
9.
flag
Lefebvre Stéphane 
Citroën C3 WRC +1:37.0
10.
flag
Østberg Mads
Ford Fiesta WRC '17 +1:42.7

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png