profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Polijas WRC aizkulises: rallija pirmajā dienā plosās negaiss un Tanaka līdzjutēji (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 29.06.2017 - 21:53 Polijas WRC aizkulises: rallija pirmajā dienā plosās negaiss un Tanaka līdzjutēji (FOTO)
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Ceturtdien vakarā ar Superspeciālo ātrumposmu startēja Polijas WRC rallijs. Jau ceturto reizi uz Polijas WRC ralliju devās arī šo rindu autors, lai pirmo reizi klātienē redzētu jaunās WRC automašīnas un sportistus ātrajos Polijas ceļos.

Ceļš no Rīgas uz Poliju sākās 9:00 no rīta. Jau pa ceļam uz Lietuvu tika saņemtas pirmās bildes par negaisa sekām Viļņā, bet ceļš līdz Kauņai (caur Šauļiem) aizritēja mierīgi – lietus nelija. Ja pirms Kauņas gaisa temperatūra bija 19 grādi, tad, iebraucot Polijā, gaiss uzsila līdz +28 grādiem. Dodoties uz Mikolajkiem, rallija servisa parku, jau varēja redzēt, ka būs negaiss – melni mākoņi, sutoņa un tālumā pērkons ar zibenu. Kad līdz gala mērķim bija nepilni 20 kilometri, sākās kārtīgs negaiss – stiprs lietus, negaiss, zibens un lūstoši koku zari. Brīžiem bija jābrauc kā slalomā, lai apbrauktu koku zarus, kas bija sakrituši uz ceļa. Sasniedzot gala mērķi, lietus tieši mitējās. Tobrīd vēlējos nokļut atklāšanas ceremonijā, taču tika paziņots, ka negaisa dēļ atklāšanas ceremonijas nebūs.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Īpašs prieks un atvieglojums bija brīdī, kad saņēmu akreditāciju, jo process, lai to dabūtu, bija diezgan darbietilpīgs. Taču šī akreditācija deva arī zināmas priekšrocības – varēju staigāt pa īpašu koridoru, kas ļāva WRC auto redzēt daudz tuvāk.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Tāpat ar Medija karti varēju apmeklēt Hyundai viesmīlības māju (bezmaksas pusdienas gan nokavēju) un Toyota viesmīlības māju.


Skats no Hyndai viesmīlības māju. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Diemžēl pēc desmit minūšu staigāšanas pa servisa parku, atkal sāka līt, taču šoreiz pietika ar 15 minūtēm un lietus beidzās. Kamēr lija, to brīdi izmantoju, paviesojoties kādās ''Hyundai i20 R5'' ekipāžas servisa zonā. Skaists auto un vēl skaistāks salons.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Ja pagājušajā gadā likās, ka igauņu ir daudz, tad šogad viņu bija ik uz soļa – lielie karogi, atribūtika, saukļi un dziesmas. Lai arī rallijs notiek Polijā, pa visu laiku, izņemot daudzos igauņu karogus, redzēju vēl vienu poļu, somu un Jaunzēlandes karogu.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Lai pēc servisa parka tiktu līdz auto (lai arī sākumā nebija nekādas Mediju uzlīmes, parādot Akreditācijas apstiprinājuma e-pastu, auto varēja novietot mediju stāvvietā), nācās pārvarēt lielus dubļus. Jāsaka, ka dažiem auto, lai tiktu ārā no peļķēm un dubļiem, atpakaļceļš varētu ieilgt. Dodoties prom no stāvlaukuma, līdz pirmajam ātrumposmam bija atlicis mazāk par vienu stundu, taču pretim veidojās liels sastrēgums (apmēram 2 km), jo cilvēki devās uz pirmo Superspeciālo ātrumposmu.


Mediju stāvvieta. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Jau otro gadu pēc kārtas par nakts mājām izvēlamies pilsētu Elka (60 km no servisa parka, kur skaists skats uz ezeru, promenāde, kafejnīcas). Ja pagājušajā gadā šajā pilsētā saskāros ar trakajiem poļu līdzjutējiem (tobrīd notika Eiropas Čempionāta futbola spēle starp Poliju un Portugāli), tad šogad priekšā ir igauņi. Stāvlaukumā redzēju pāris igauņus jautrā prātā. Ja tobrīd likās, ka mana diena ar igauņiem ir beigusies, tad vīlos, jo, ienākot istabiņā un izejot uz balkona, lai pavērotu saulrietu uz ezera fona, lejā plīvoja igauņu karogs, kur sēdēja liels bars igauņu, kuri ik pa laikam dziedāja – Tanak, Tanak, Tanak, bet, tumsai iestājoties, varēja dzirdēt saucienus - Miko Hirvonen!


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Ja runājam par rezultātiem, tad pēc pirmās dienas pirmā Superspeciālā posma ātrākais ir Elfins Evans, kurš par 0,8 sekundēm apsteidz Tjerī Noivilu, bet 0,9 sekundes zaudē Sebastjans Ožjē. Piektais ir Tanaks, kurš zaudē 1,4 sekundes.

Un jā, sen nav lijis, tāpēc šobrīd vēl vienas kārtīgas lietus gāzes.

P.S. Fotogaleriju no servisa parka varēs aplūkot vēlāk.
Komentāri
dukats 30.06.2017 08:34
Labi esi iesācis Mērtiņ, gaidīšu turpinājumu!!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png