profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc Korsikas WRC rallija 'Peugeot Sport' piešķirts 30 000 eiro liels naudas sods

Go4speed 10.04.2017 - 11:26 Pēc Korsikas WRC rallija 'Peugeot Sport' piešķirts 30 000 eiro liels naudas sods
Foto: Peugeot Sport

Korsikas WRC rallijā uzvaru svinēja beļģu pilots Tjerī Noivils. RC4 jeb R2 klasē nepārspēts palika franču braucējs Rafaels Astērs, kurš brauca ar ''Peugeot 208 R2'' automašīnu.

Pēc sacensībām FIA tehniskais delegāts paziņoja, ka Astēra ''Peugeot 208 R2'' automašīnas aizmugurējais gultnis nav atbildis tam, kādam tam jābūt pēc homoligācijas. FIA tehniskajos noteikumos teikts, ka gultņa izmēram jābūt 30 +/- 0,05 mm, taču Astēra automašīnai šis gultņa izmērs bija 32 mm.

Pēc lēmuma saņemšanas tiesneši nekavējoties izsauca pilotu un viņa pārstāvi, lai viņi sniegtu skaidrojumus. Pilota pārstāvis atzina, ka viņi visas detaļas pa taisno iegādājas no ''Peugeot Sport'', kuras arī tiek uzstādītas automašīnai. Pārstāvis piekrita, ka viņu vaina ir tajā, ka viņi nepārbaudīja šīs detaļas izmērus, taču tajā pašā laikā viņš norādīja, ka, iegādājoties detaļas no rūpnīcas ražotāja, viņi pieņem, ka tie atbilst homoligācijas formai.


Astēra ekipāža saglabāja pirmo vietu. Foto: Bastien Roux

Vēlāk tika izsaukts arī ''Peugeot Sport'' pārstāvis Kristofs Velijs, kurš atzina, ka arī viņš veicis pārbaudi, un patiešām attiecīgā detaļa nav bijusi atbilstoša. Velijs atzina, ka šī detaļa visu laiku tiek pārdota ar šādu diametru un ka atšķirība bija saistīta ar kļūdaino homoligācijas formu. ''Peugeot Sport'' pārstāvis atzina, ka kompānija uzņemas pilnu atbildību un tā nekavējoties sazināsies ar FIA, lai veiktu nepieciešamos soļus, lai salabotu homoligācijas formu un lai noskaidrotu, kur radusies šāda kļuda.

Pēc noklausīšanās tiesneši nolēma ''Peugeot Sport'' uzlikt naudas sodu 30 000 eiro apmērā.

Kā portālam Go4speed pastāstīja ''Baltic Motorsport Promotion'' komandas pārstāvis Mārtiņš Dzenītis, tad šī nav pirmā reize, kad rūpnīcu komandas saņem šādu sodu. Pagājušā gada Katalonijas WRC rallijā ''Ford Fiesta R2T'' pie vadības bloka bija uzstādījusi kasti, kas atdzesē vadības bloku. Nekur nebija rakstīts, ka šāda kaste nevar būt, taču nekur nebija rakstīts, ka viņa drīkst būt. Toreiz arī M-Sport tika piemērots 30 000 eiro liels naudas sods.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png