profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Kungs Jēzus, Kris' jeb kas notika Mīkes mašīnā brīdī, kad tā izlidoja no trases (VIDEO)

Go4speed 17.03.2017 - 10:39 'Kungs Jēzus, Kris' jeb kas notika Mīkes mašīnā brīdī, kad tā izlidoja no trases (VIDEO)
Foto: www.facebook.com/atWorldmediaagency

Meksikas WRC rallijs noslēdzās ar neticamu Krisa Mīkes uzvaru. Atgādināsim, ka pirms noslēdzošā posma Mīke Ožjē apsteidza par 37 sekundēm. Taču noslēdzošā posma pēdējā kilometrā Mīke izlidoja no trases. Par laimi, sportists spēja ātri noorientēties un atgriezties trasē. Finišā Mīkem izdevās nosargāt savu pirmo pozīciju.

Pateicoties šiem notikumiem, Mīke pēdējās dienās pievērsis daudz lielāku uzmanību WRC rallijam. Kā stāsta bijušais rallija braucējs un šī brīža Autosport un Motorsport News žurnālists Deivids Evans, tad viņš vairākas dienas centās izvairīties no rakstīšanas par šo tēmu, taču nav spējis noturēties, jo viņš pats joprojām turpina skatīties šo video, kā arī apkārt notiekošais lika Evansam atskatīties uz šo vēlreiz.


Foto: www.facebook.com/atWorldmediaagency

''Pēdējā posmā Mīkes pārsvars bija 37 sekundes. Viņš bija ļoti tuvu tam, lai ''Citroen'' svinētu pirmo uzvaru ar jauno WRC modeli. Tajā liktenīgajā līkumā Mīkes stūrmanis Pauls Neigls nolasīja precīzi – ''Labais pieci plus pāri bedrei, sašaurinājums''. Mīke to visu izpildīja, taču auto bedrē palēcās un netrāpīja sašaurinājumā.

Pēc tam sarunu iekārtā dzirdams, kā stūrmanis saka: ''Kungs Jēzus, Kris.'' Tajā brīdī auto izlidoja no trases un sarunu iekārtā dzirdams: ''Oi, nēēēē''. Auto aizķēra stāvošo ''VW Passat'', kas bija noparkots stāvlaukumā.

Tad beidzot runāt sāka Mīke. ''Kā mums tikt ārā no šejienes?'' Viņa miera stāvoklis izskatījās vienreizējs, taču pulss pieauga un elpošana kļuva ātrāka. ''Kā mums tikt ārā no šejienes,'' vēlreiz pārjautāja Mīke. Pēc tam stūrmanis pamanīja caurumu norobežojumā, pa kuru var izbraukt ārā. ''Lūk, tur. Lec un brauc taisni.'' Viņam tas izdevās, un Mīke nokļuva atpakaļ uz ceļa.

Tikmēr servisa parkā uz brīdi ''Citroen'' komandā visi nodomāja, ka viss ir beidzies, taču, kad auto tika atpakaļ uz trases, cerība uz uzvaru saglabājās. Šajā vietā tika zaudētas apmēram 18 sekundes, kas, kā vēlāk teica Mīke, viņam likās kā mūžība. Kad Mīke finišēja, pirmie vārdi bija - ''Velns ar ārā'' (holy shit). Tajā brīdī stūrmanis atzina, ka uzvara ir zaudēta. Taču, kad ekipāža apstājās, tā uzzināja, ka tomēr ir uzvarējusi.

Stūrmanis uzreiz izkāpa ārā, kamēr Mīke novilka ķiveri. Viņa seja bija sarkana un emocijām pilna. Tas bija par traku. Viņš izkāpa, nostājās, ievilka elpu un atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.


Foto: www.facebook.com/www.jree.ee

Pēc pusotras stundas bija mana kārta aprunāties ar viņu. Uz jautājumu, kā tu to visu noraksturotu pāris vārdos, Mīke smejoties atbildēja: ''Man nav ne mazāko jausmu. Sasodīts.''

Tajā brīdī Mīkes saruna ar Evansu pārtrūka, jo pie sportista atnāca WRC promouters Olivers Ciesla. Mīke saņēma apsveikumus un pajokojās: ''Domāju, ka pienācis laiks parunāt par manu daļu no TV ieņēmumiem.''

Kā vēlāk noskaidrojās, tad šis Mīkes moments bija viena no galvenajām tēmām BBC Breakfast raidījumā. Pēdējo reizi šajā raidījumā par WRC runāja, kad 2014.gadā sešus kūleņus Vācijas WRC Shakedown posmā uzmeta Tjerī Noivils. Ar šiem notikumiem Mīke pievērsis lielāku uzmanību rallijam un ''Citroen'','' nobeidz Evans.

Šobrīd pēc trīs posmiem līderis ir Sebastjans Ožjē, taču, kas pats labākais, tad pirmajos trijos posmos pie uzvarām tikuši trīs dažādu komandu braucēji. Tas nozīmē to, ka mūs sagaida aizraujoša sezona, jo tagad tik viennozīmīgi prognozēt uzvarētāju, kā iepriekš, vairs nevar!

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png