profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jocius: Pēc sarunām ar Meksikas komandu negribēju riskēt ar naudu un atsaucu dalību

Mārtiņš Jankovskis 07.03.2017 - 00:13 Jocius: Pēc sarunām ar Meksikas komandu negribēju riskēt ar naudu un atsaucu dalību
Deividas Joicus (pa kreisi) ar savu komandu. Foto: No sportista personīgā arhīva

Nesen ar saviem ierakstiem sociālajos tīklos pārsteidza lietuvietis Deividas Jocius, kurš paziņoja, ka plāno startēt Meksikas WRC rallijā. Atgādināsim, ka Jocius šogad startēja slavenajā Montekarlo WRC posmā, taču diemžēl šis rallijs viņam izvērtās gaužām neveiksmīgs, jo nācās izstāties.

Īsi pirms došanās uz Meksiku Jocius atrada laiku, lai pārmītu dažus vārdus ar portālu Go4speed, kur lietuvietis atklāja, ka tomēr šogad šajā rallijā viņš nebrauks, taču trasi gan pierakstīs, jo sportista plānos šeit ir startēt nākamgad. Jocius atzina, ka iemesls, kāpēc viņš nebrauks šajā rallijā, ir tas, ka komanda, no kuras viņš bija plānojis īrēt auto, esot bijusi ļoti dīvaina un neskaidra.

Vai tā ir tiesa, ka bijāt plānojuši startēt Meksikas WRC rallijā?
Pēc aizņemtā janvāra, kad mums bija divi ralliji – Montekarlo WRC un Lietuvas rallija čempionāta 1.posms, mūsu plānos bija arī piedalīties Meksikas WRC rallijā. Soli pa solim strādājām pie šī projekta. Vispirms mēs savu servisa auto un sporta mašīnu gribējām sūtīt ar lidmašīnu, taču tas būtu ļoti dārgi. Tā vietā atradām kādu vietējo rallija komandu Meksikā, kura izīrēja sporta auto.


Jocius Meksikas rallijā. Foto: No sportista personīgā arhīva

Bet Jūsu vārds nav starp šī gada dalībniekiem?
Jā, tas tiesa. Esam nolēmuši, ka šogad tomēr tikai pierakstīsim trasi un aizvadīsim nelielus testus ar šo Meksikas komandu un viņu ''Mitsubishi EVO X''. Jāsaka, ka mūsu dialogs ar šo komandu bija sarežģīts, tāpēc domāju, ka lēmums bija pareizs pirmajā reizē ar viņiem aizvadīt tikai testus. Vispirms ir jāredz ceļi un tikai pēc tam varēsim pateikt mūsu turpmākos plānus saistībā ar Meksikas ralliju.

Jūs jau bijāt samaksājuši?
Jā. Līdz ar to mēs iziesim visas procedūras, pierakstīsim trasi. Kā jau teicu, bijām gatavi arī braukt, jo bijām samaksājuši dalības maksu, bet dialogs ar šo komandu bija dīvains, tāpēc negribēju riskēt ar savu naudu un nolēmām neīrēt no viņiem auto.

Var būt tā, ka samaksātu, atbrauktu, bet komandas nebūtu.
Tieši tā (smejas). To, vai tas bija kāds joks no viņu puses, redzēsim, kad atbrauksim.


Foto: Aleksandras Gembickis

Izklausās interesanti.
Tā nav viltus komanda, taču puisis, ar kuru kontaktējos, man pirms nedēļas teica, ka šis ''Evo X'' nesen esot piedalījies vietējā rallijā, kura distance esot bijusi 6000 km, bet ātrumposmos – 4000 km. Jautāju, vai tas ir N4 grupas auto, uz ko viņš atbildēja, ka vēl nav, bet pirms rallija būs (veselīgi smejas).

4000 kilometru?
Jā. Tas tāpat, kā Dakaras rallijā. Līdz ar to mans lēmums bija šoreiz neīrēt šo auto, bet apskatīties visu uz vietas (smejas). Kad uzzināšu, došu tev ziņu.

Kādi ir jūsu plāni šim gadam?
Mūsu plāni ir dažos WRC rallijos pierakstīt trasi un sagatavoties nākamajam gadam. Tāpat mums ir plāni piedalīties dažos Eiropas WRC posmos, bet tas lai vēl pagaidām paliek noslēpums (smaida). Mūsu nākamais rallijs būs Talsi, kas būs Lietuvas rallija čempionāta posms. Tāpat arī plānojam ar ''Mitsubishi EVO IX'' aizvadīt vēl kādu ralliju Latvijā, bet ar N4 grupas ''Mitsubishi EVO X'' plānojam startēt WRC posmos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png