profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks Zviedrijas rallijā aizdod Solbergam savas pierakstu mašīnas priekšējo stiklu

Go4speed 14.02.2017 - 00:20 Lukjaņuks Zviedrijas rallijā aizdod Solbergam savas pierakstu mašīnas priekšējo stiklu
Solbergs avārijas brīdī. Foto: @PPRallying

Notikumiem bagāts aizvadītais Zviedrijas WRC rallijs bija krievu braucējam Aleksejam Lukjaņukam. Eiropas rallija čempionāta (ERČ) vicečempions divas reizes tehnisku iemeslu dēļ bija spiests izstāties, kā rezultātā sportists par augstām vietām šoreiz nevarēja pacīnīties.

Rallija noslēdzošo dienu Lukjaņuks aizvadīja stabili. Ja skatās RC2 klases rezultātus, tad noslēdzošajā dienā, kur bija jāveic tikai trīs posmi, sportists RC2 klasē ieņēma septīto vietu, 53 sekundes zaudējot Tēmu Suninenam.

''Startēšana WRC mums deva jaunu pieredzi. Protams, šādā čempionātā, kad ir daudz nezināmu apstākļu, tas mūs nedaudz izsit no līdzsvara. Lai arī cik dīvaini tas skan, mums pa sniegu nav tik liela pieredze, tāpēc bija ļoti grūti atrast pareizos regulējumus. Līdz pat pēdējam ātrumposmam kaut ko mainīju un mēģināju uzlabot. Visu laiku mēģināju uzbrukt, bet laiki nebija apmierinoši. Nebija pārliecības, kā arī auto nebrauca tā, kā gribētos," stāsta Aleksejs Lukjaņuks.


Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Lina Arnautova

Lukjaņuks atzina, ka līmenis WRC ir daudz augstāks par ERČ. ''Braucēju līmenis šeit ir daudz augstāks. Iespējams, mēs ERČ esam pieraduši braukt ne uz 100% un ar nelielu rezervi. Man šajā rallijā bija daudz kļūdu, tehnisku defektu un mazu avāriju. Nezinu, vai nākamgad mēs atgriezīsimies šeit, taču jebkura gadījumā guvām vienreizēju pieredzi. Ir par ko aizdomāties, un ir vēl kur augt,'' nobeidz Lukjaņuks.

Jāatzīmē, ka otrajā dienā devītajā posmā kūleni uzmeta Hennings Solbergs, kurš šajā rallijā startēja ar SRT komandas ''Škoda Fabia R5'' automašīnu. Par laimi, auto nebija cietis ļoti daudz, un pilots varēja turpināt ralliju, taču bija viena problēma - sasists priekšējais stikls. Kā atzina Lukjaņuks, tad viņš Solbergam esot aizdevis savas pierakstu mašīnas priekšējo stiklu.


Solbergs ar sasisto auto. Foto: Simen Næss Hagen

''Otrās dienas servisa parkā pie mums atskrēja Solebrgs, kurš pirms tam bija avarējis un sasitis priekšējo stiklu. Viņš ieraudzīja, ka mums pierakstu mašīna ir Škoda. Solbergs mums pajautāja, vai viņš var izmantot šīs pierakstu mašīnas priekšējo stiklu savai sporta mašīnai. Solbergs bija tik priecīgs, ka piekritām viņam palīdzēt, ka viņš aizskrēja ļoti laimīgs. Pēc tam viņš pārbraucienos sveicināja mūs un pateicās mums,'' tā Lukjaņuks.

Tikmēr Solbergs norvēģu medijiem atzina, ka, neskatoties uz daudzajām neveiksmēm, viņam šis rallijs esot sagādājis lielu jautrību, it sevišķi priekšējā stikla atrašana. Tāpat norvēģis pateicās Lukjaņukam, kurš piekrita viņam iedot priekšējo stiklu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png