profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žans Tods: Ceru, ka šī traģēdija skatītājiem liks vairāk pievērst uzmanību drošībai

Go4speed 28.01.2017 - 12:41 Žans Tods: Ceru, ka šī traģēdija skatītājiem liks vairāk pievērst uzmanību drošībai
Foto: www.facebook.com/atWorldmediaagency

Jau ziņojām, ka traģiski noslēdzās Montekarlo WRC rallija pirmā diena. Pirmajā ātrumposmā īsi pirms finiša avāriju piedzīvoja Heidons Padons, kurš saslīdēja un ieskrēja klintī. Lai arī oficiāli nav pateikts, kā bojā gāja kāds skatītājs, pēc redzētā video var secināt, ka Padons ar auto aizmuguri aizķēra minēto skatītāju, kurš stāvēja ārmalā.

FIA prezidents Žans Tods, komentējot šo traģisko incidentu, atzina, ka skatītājiem ir jāzina noteikumi, kā ir jāuzvedas rallijā. ''Ļoti žēl, ka tā notika. No tā varēja izbēgt. Izsaku līdzjūtību ģimenei,'' iesāk Žans Tods.


Foto: McKlein Photography

''Ceru, ka šī traģēdija liks skatītājiem vairāk pievērst uzmanību drošībai, kad viņi dodas vērot šo grandiozo šovu. Cilvēkiem ir jābūt izglītotiem un viņiem ir jāseko noteikumiem. Sekas pārkāpumiem var būt briesmīgas, un to ir jāsaprot.''

Lai arī daži uzskata, ka šāda traģēdija, iespējams, notikusi tāpēc, ka tagad jaunie auto ir daudz jaudīgāki un ātrāki, WRC rallija direktors Jarmo Mahonens noraidīja šādas runas.

''Pateikšu to, ko pateicu visiem, ar ko strādāju FIA. Nomierināties. Vajag veikt izmeklēšanu, un pēc tam izdarīt secinājumus. Protams, jaunās WRC paaudzes automašīnas ir daudz ātrākas par iepriekšējām. Var notikt tādas situācijas, ka cilvēki, kuriem nav tiešs sakars ar mūsu sportu, sāk žēloties par lieliem ātrumiem. Taču šai traģēdijai nav sakara ar jauno reglamentu. Tas pats varēja notikt arī ar N grupas automašīnām,'' tā Jarmo Mahonens.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png