profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Montekarlo WRC nebraucu ar pilnu jaudu, izņemot varbūt pēdējo līkumu (VIDEO)

Go4speed 23.01.2017 - 11:28 Tanaks: Montekarlo WRC nebraucu ar pilnu jaudu, izņemot varbūt pēdējo līkumu (VIDEO)
Ots Tanaks. Foto: @world

Montekarlo WRC rallijs noslēdzās ar M-Sport komandas pilota Sebastjana Ožjē uzvaru, kas franču sportistam bija pirmais panākums jaunās komandas sastāvā. Lai arī komanda bija tuvu dubultuzvarai, rallija noslēdzošajā dienā Ota Tanaka auto piemeklēja tehnisks defekts, kā rezultātā igauņu braucējs palika trešais. Taču, neskatoties uz to, M-Sport komandas boss Malkolms Vilsons bija ārkārtīgi laimīgs.


Vilsons ar savas komandas pilotiem. Foto: Timo Anis

''Nevaru vārdiem aprakstīt to sajūtu, kāda šobrīd valda komandā. Pagāja pieci gadi kopš mēs pēdējo reizi stāvējām uz augstākā pakāpiena. Mēs vēlreiz uzvarējām debijā ar jaunu auto, kas vēlreiz pierāda mūsu komandas augstā līmeņa kompetenci. Sebastjans Ožjē, Ots Tanaks un Elfins Evans – viņi visi izcīnīja uzvaras atsevišķos ātrumposmos. Šis rezultāts ir pateicoties komandas smagajam darbam. Gribu pateikt paldies katram no viņiem – gan tiem, kuri bija šajā posmā klātienē, gan tiem, kuri bija bāzē. Visiem ir jābūt lepniem par to, ko mēs sasniedzām,'' tā Malkolms Vilsons, kurš piebilda, ka komandai vēl ir daudz darba.

Daudz labu vārdu jaunajai komandai teica arī Ožjē, kurš tagad WRC ir izcīnījis uzvaras ar trīs dažādiem auto ražotājiem (''Citroen'', ''Volkswagen'' un ''Ford''). ''Jūtos lieliski. Vienmēr patīkami uzvarēt Montekarlo rallijā, bet šogad mums bija vieni no sarežģītākajiem apstākļiem, kādi ir bijuši. Tikai pirms mēneša pievienojos jaunajai komandai, tāpēc mums nebija iespēju aizvadīt daudz testus. Zināju, ka šajā posmā var notikt jebkas, taču apzinājos, ka mums pietrūks tā sagatavošanās, kas nepieciešama, lai cīnītos par uzvaru. Taču tagad, stāvot uz augstākā pakāpiena, esmu ļoti priecīgs gan par sevi, gan par visu komandu, kas to bija pelnījusi. Mēs neuzvarētu, ja viņi mums nebūtu sagatavojuši tik labu mašīnu,'' saka Sebastjans Ožjē.


Foto: www.facebook.com/sebastien.ogier

Neskatoties uz to, ka Tanakam tehnisku problēmu dēļ neizdevās izcīnīt otro vietu, igauņu braucējs bija priecīgs arī par trešo vietu. Jāatzīmē, ka pirms pēdējā ātrumposma Tanaks ceturtajā vietā esošo Dani Sordo apsteidza par 46 sekundēm. Pēdējā posmā pēc diviem splitiem Sordo Tanakam, kurš joprojām brauca ar diviem cilindriem, bija jau priekšā 41 sekundi. Protams, daudzi jau apzinājās, ka Sordo izdosies apsteigt Tanaku, taču pēdējā daļā, kur sniga, Tanaks bija krietni ātrāks par Sordo, kur posma beigās viņš no Sordo atpalika tikai deviņas sekundes, tādējādi nosargājot savu trešo vietu.


Foto: www.facebook.com/otttanakfanpage

''Pirmkārt, apsveicu savu komandas biedru Ožjē un M-Sport ar pirmo uzvaru šogad. Visi komandā paveica lielisku darbu, kā arī jaunā WRC ēra arī mums ir sākusies veiksmīgi,'' iesāk Ots Tanaks. ''Biju noraizējies par to, vai mums pēc tehniskajām problēmām izdosies sasniegt finišu, taču Ecoboost dzinējs pierādīja, ka ir ļoti spēcīgs. Man šajā rallijā galvenais bija atrast labu un ātru tempu. Nevienu reizi nebraucu uz riska robežas, varbūt izņemot pēdējo līkumu (smejas). Biju pārsteigts par to, cik konkurētspējīgi mēs bijām. Parasti man nepatīk šādi neprognozējami un izaicinoši apstākļi, taču šoreiz mašīnā jutos komfortabli. Paldies M-Sport puišiem. Man šis bija pats viltīgākais Montekarlo rallijs. Paldies arī manam stūrmanim Martinam Jarveojam, kurš lieliski aizvadīja pirmo ralliju ar WRC mašīnu un uzreiz smagākajā rallijā, kāds stūrmaņiem ir. Paldies arī manai Gravel Crew ekipāžai Martinam Kanguram/Kuldaram Sikam, kuri paveica fantastisku darbu. Man ir stipra komanda apkārt. Nevaru sagaidīt Zviedrijas WRC ralliju.''

Tanaka pēdējais līkums pirms finiša:


Ots Tanaks driftē:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png