profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ots Tanaks kļūst par gada pilotu WRC rallijā (VIDEO)

Go4speed 21.11.2016 - 13:57 Ots Tanaks kļūst par gada pilotu WRC rallijā (VIDEO)
Ots Tanaks. Foto: @Becsywecsy

Šodien Austrālijā, beidzoties pasaules rallija čempionāta sezonai, Sidnejā norisinājās pasaules rallija čempionāta (WRC) balvu pasniegšanas ceremonija. Nesen skatītāji varēja balsot par vairākām nominācijām, un pirmdien tika paziņoti uzvarētāji.


WRC piloti un stūrmaņi

Nominācijā ''Maģiskais brīdis'' triumfēja igauņu sportists Ots Tanaks. Šis video ir no Polijas WRC rallija, kur Tanaks, būdams rallija līderis, divus posmus pirms beigām pārsita riteni un atkrita uz otro vietu. Pēc rallija pilots nespēja valdīt emocijas, taču Sebastjans Ožjē pēc finiša uzcēla sportistu uz saviem pleciem, kur Tanaks saņēma skaļus aplausus gan no skatītājiem, gan no pārējiem sportistiem. Bez Tanaka šajā nominācijā uz galveno balvu pretendēja Mads Ostbergs, Kriss Mīke un Sebastjans Ožjē.



Nominācijā ''Gada foto'' uzvarēja Gergelija Makaja fotogrāfija. Visas nominētās bildes redzamas ŠEIT.


Foto: Gergely Makai

Nominācijā ''Uzvara vai zaudējums'' triumfēja Heidons Padons. Pirms noslēdzošā Argentīnas WRC posma Padons par 2,6 sekundēm apsteidza Ožjē. Lai arī vairums uzskatīja, ka noslēdzošajā posmā triumfēs Ožjē, tā nedomāja Padons, kurš pēdējā ātrumposmā, kas vienlaicīgi bija arī ''Power Stage'' posms, tuvāko sekotāju apsteidza par 11,2 sekundēm, izcīnot savu pirmo WRC uzvaru karjerā.



Nominācijā ''Gada dizains'' fani visvairāk balsu atdeva par Lorenso Bertelli zaļo ''Ford Fiesta RS WRC'' automašīnu.



''Gada labākais lēciens'' visvairāk balsu saņēma Andreasa Mikelsena iespaidīgais lidojums Portugāles rallijā.



Tjerī Noivila stūrmanis Nikolā Žilsū saņēma balvu ''Gada stūrmanis.''


Nikolā Žilsū (pa kreisi)

Nominācijā ''Gada pilots'' triumfēja igauņu sportists Ots Tanaks, kurš šogad vairākos rallijos demonstrēja ļoti atzīstamu ātrumu. Sezonas kopvērtējumā Tanakam astotā vieta. Igauņu sportista šī gada labākais rezultāts ir divas otrās vietas.


Ots Tanaks ar balvu. Foto: @Becsywecsy
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png