profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Makinens: Šobrīd no trīs VW braucējiem līgumu varam parakstīt tikai ar vienu

Go4speed 15.11.2016 - 19:08 Makinens: Šobrīd no trīs VW braucējiem līgumu varam parakstīt tikai ar vienu
Tomijs Makinens. Foto: facebook.com/pg/TOYOTAGAZOORacingWRC

Šobrīd visa uzmanība pievērsta Austrālijai, kur šajās brīvdienās startēs sezonas noslēdzošais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms. Šobrīd ir skaidrs, ka ne līdz šī rallija startam, ne rallija laikā mēs, visticamāk, neuzzināsim, kurās komandās un vai vispār brauks bez darba palikušie VW braucēji.

Kā sociālajos tīklos ziņoja WRC radio balss Kolins Klarks, tad, visticamāk, pēc rallija tiks paziņots, ka M-Sport noslēgs viena gada līgumu ar Sebastjanu Ožjē. Tikmēr Toyota vadītājs, četrkārtējais WRC čempions Tomijs Makinens atzinis, ka viņš ir ieinteresēts visu trīs braucēju pakalpojumos, ar kuriem ir sāktas sarunas.

''Mēs turpinām izskatīt dažādus variantus. Varu jums atklāt, ka mēs esam ieinteresēti visu trīs braucēju pakalpojumos. Protams, ka mēs jau sākam gatavoties arī 2018.gada sezonai, taču mēs gribam sākt uzvarēt pēc iespējas ātrāk,'' saka Tomijs Makinens, kurš vēlreiz apstiprināja, ka Juho Hanninens 2017.gadā brauks visos WRC posmos.


Foto: MForn Studio

Šobrīd situācija ''Toyota'' nav tā vieglākā, jo sezonu sāks tikai divas mašīnas, bet vēlāk uz starta redzēsim jau trīs ''Yaris WRC'' mašīnas. ''Šobrīd mēs no šiem trīs VW braucējiem varam parakstīt līgumu tikai ar vienu, jo trešais auto būs gatavs aprīlī. Divas mašīnas brauks visu sezonu, bet trešā – nepilnu sezonu. Hanninens brauks visu sezonu, jo mums datu analīzei no viņa vajag saņemt visu informāciju par šo auto.''

Diemžēl VW lēmums negatīvi ietekmēs Esapekas Lapi turpmāko karjeru. Nesen pilots atzina, ka viņš vairs nebrauks ar Škoda komandu WRC2 čempionātā, jo somu braucējs grib spert soli uz priekšu un braukt WRC. Vēl nesen par 90% bija skaidrs, ka Lapi būs Hanninena komandas biedrs, taču VW negaidītais lēmums šo Lapi situāciju ir padarījis ārkārtīgi sarežģītu.

''Tie (VW) trīs braucēji ir labākie rallija braucēji pasaulē un viņi ir brīvi. Man nav tādu prasmju, lai cīnītos ar viņiem. Protams, ka viņi ir visu komandu galvenie mērķi,'' tā somu presei izteicās Esapeka Lapi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png