profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Toyota' vadītājs Makinens nesnauž un sāk sarunas ar Ožjē un Latvalu

Go4speed 02.11.2016 - 23:39 'Toyota' vadītājs Makinens nesnauž un sāk sarunas ar Ožjē un Latvalu
Tomijs Makinens un Jari Mati Latvala. Foto: motorsport.com

Diemžēl 2016.gada 2.novembris ieies vēsturē, kā melnā diena autosportā, jo VW rallija komanda, kura četru gadu laikā izcīnīja četrus čempiontitulus gan pilotu, gan ražotāju ieskaitē, paziņoja, ka tā aiziet no rallija. Lai arī oficiāls iemesls tam netiek minēts, skaidrs, ka, visticamāk, tas ir saistīts ar plašu rezonansi ieguvušo VW emisijas skandālu, kā rezultātā VW ir jāšķiras no vairākiem miljardiem eiro.

''Protams, mēs nožēlojam aiziešanu no WRC, jo mēs ierakstījām veiksmīgāko nodaļu VW zīmola motorsporta vēsturē. Komanda paveica lieliskas lietas, taču mūsu vīzija ir vērsta tālu uz priekšu. No šī brīža uzsvars tiks likts uz jaunajām motorsporta tehnoloģijām, kā arī strādāsim ar mūsu klientiem sporta jomā. Mēs sevi pozicionēsim daudz plašāk un atraktīvāk,” oficiālajā uzrunā teica VW rallija komandas vadītājs Svens Smīts.

Līdz ar šī lēmuma paziņošanu bez darba ir palikuši trīs vadošie rallija braucēji – pasaules čempions Sebastjans Ožjē, Jari Mati Latvala un Andreas Mikelsens. Šobrīd oficiāli savus sastāvus ir nosaukuši gan Citroen, gan Hyundai, taču tas neliedz šīm vienībām uz starta izlikt vēl kādu auto un piesaistīt kādu no šiem braucējiem.

Taču gan M-sport, gan pienācēji Toyota vēl nav nosaukuši savus braucējus 2017.gada rallija sezonai. Šobrīd zināms, ka Toyota brauks Juho Hanninens, kā arī, iespējams, Esapeka Lapi. Taču pēc VW paziņojuma Toyota vadītājs, četrkārtējais WRC čempions Tomijs Makinens atzina, ka viņš jau ir kontaktējies ar Latvalu un Ožjē.


Jaunais Toyota Yaris WRC

''Protams, ka WRC čempionātā būtu labāk, ja būtu pēc iespējas vairāk ražotāju. It sevišķi vācu,'' VW lēmumu par aiziešanu no WRC somu portālam mtv.fi komentē Makinens. Jautāts, vai Makinens ir ieinteresēts piesaistīt kādu no šiem braucējiem, somu sportists saka, ka ''Šobrīd bez darba ir trīs Top rallija braucēji. Tas ir skaidrs, ka viņiem visiem ir jābrauc rallijā pie jebkura auto stūres. Protams, ka mums ir interese par šiem braucējiem. Jau teicu iepriekš, ka, ja man būtu iespēja izvēlēties braucējus savai komandai, tad es izvelētos no šiem braucējiem.”

Makinens atzīst, ka viņš jau ir uzrunājis Ožjē un Latvalu. ''Lēmums par sastāvu ir jāpieņem tuvākajās dienās. Protams, ka mēs kontaktējamies gan ar Ožjē, gan Latvalu, kas ir pasaules divi ātrākie braucēji. Ja viņi nebūs ieinteresēti, tad tas būs brīnumains stāsts.''

Kamēr Latvala un Mikelsens sociālajos tīklos pateicās VW un pauda nožēlu par šādu lēmumu, Ožjē lika noprast, ka viņš paliks rallijā. ''Man ir žēl manu fantastisko komandu, jo mēs kopā pavadījām četrus burvīgus gadus. Paldies par viņu kaisli un atbalstu. Taču par mani neuztraucaties, jo jūs mūs redzēsiet atkal.''

Līdz ar to ir skaidrs, ka turpmākās dienas un nedēļas solās būt ļoti karstas, jo nepārprotami, ka jebkura no šī brīža WRC komandām šobrīd grib savā sastāvā redzēt kādu no šiem Top braucējiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png