profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Oficiāli: VW pēc šīs sezonas pametīs WRC

Go4speed 02.11.2016 - 13:43 Oficiāli: VW pēc šīs sezonas pametīs WRC
Foto: El Mokni

Diemžēl šodien apstiprinājušās pēdējo dienu baumas par to, ka VW komanda varētu pamest pasaules rallija čempionātu (WRC) pēc 2016. gada sezonas noslēguma. Šodien Volkswagen publicējusi oficiālu paziņojumu, ka VW zīmols pēc četru gadu veiksmīgas darbības pārtrauc savu motorsporta programmu. Ja līdz šim ar VW sporta auto pārsvarā brauca tikai rūpnīcas komandas braucēji, tad no nākamā gada VW koncentrēsies jaunām tehnoloģijām, kā arī klientiem tiks piedāvāti jauni sporta auto, kas līdz šim netika darīts.

"Tāpat kā ''Golf GTI TCR'' autošosejā un Beetle GRC rallijkrosā, mēs gribam saviem klientiem tagad piedāvāt arī augstākā līmeņa pakalpojumus, tāpēc mēs attīstīsim jauno R5 rallija auto," teikts komandas paziņojumā. VW atklāj, ka jaunais R5 auto klientiem tiks piedāvāts sākot no 2018.gada, bet jaunais WRC auto, kas visu šo gadu tika testēts, netiks izmantots.

Īpašā relīzē VW komanda pasakās un izsaka visdziļāko pateicību pilotiem un stūrmaņiem par viņu izcilajiem sasniegumiem, kā arī atzīst, ka visi darbinieki varēs turpināt darbu.


Foto: Volkswagen Motorsport

''Protams, mēs nožēlojam aiziešanu no WRC, jo mēs ierakstījām veiksmīgāko nodaļu VW zīmola motorsporta vēsturē. Komanda paveica lieliskas lietas, taču mūsu vīzija ir vērsta tālu uz priekšu. No šī brīža uzsvars tiks likts uz jaunajām motorsporta tehnoloģijām, kā arī strādāsim ar mūsu klientiem sporta jomā. Mēs sevi pozicionēsim daudz plašāk un atraktīvāk,” saka VW rallija komandas vadītājs Svens Smīts.

Atgādināsim, ka šogad VW komanda ļoti aktīvi attīstīja VW Polo-R 2017. gada modeli. Testos redzētais un ekspertu teiktais lika noprast to, ka arī jaunajā WRC ērā VW būs vadošais spēks, taču, kā būs īstenībā, to mēs diemžēl neuzzināsim.

Pavisam kopā VW četru gadu laikā piedalījās 51 rallijā, kuros tika izcīnītas 42 uzvaras, kā arī 621 reizi tika uzrādīti ātrākie laiki ātrumposmos. Šo četru sezonu laikā Sebastjans Ožjē izcīnīja četrus čempiontitulus, bet VW tika pie četriem ražotāju kausiem. Šādus panākumus šadā laika posmā līdz šim nebija spējusi sasniegt neviena cita mašīna.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png