profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ķīnas rallijs, visticamāk, neatgriezīsies WRC kalendārā arī 2017.gadā

Go4speed 28.10.2016 - 10:40 Ķīnas rallijs, visticamāk, neatgriezīsies WRC kalendārā arī 2017.gadā
Foto: Autosport.com

Augusta vidū Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) un pasaules rallija čempionāta (WRC) organizatori oficiāli paziņoja, ka septembrī plānotais Ķīnas WRC posms, kuram tā bija atgriešanās WRC, tiek atcelts. Iemesls tam bija stiprais lietus, kā rezultātā vairums ceļu bija izpostīti.

Kā ziņo autosport.com, tad, iespējams, Ķīnas rallijs neatgriezīsies WRC arī 2017.gadā. "Visa rallija trasē bija tikai divas vietas, kuru izbraukšana bija problemātiska. Tās vietas viegli varēja salabot un ralliju varēja aizvadīt tajos ceļos," ziņo kāds anonīms avots. ''Šeit vairāk jāuzdod jautājums par to, vai šis reģions gribēja pie sevis uzņemt tāda līmeņa ralliju, un vai tam ir visi nepieciešamie resursi, lai to aizvadītu. Citi reģioni gan būtu gatavi aizvadīt pie sevis WRC posmu."

Jau iepriekš ''Citroen'' vienība atzina, ka tā vēlas, lai WRC atgriežas Ķīnas posms, taču ar nosacījumu, ka rallijs WRC paliks uz ilgu laiku. ''Mēs redzam, ka šobrīd organizēt ralliju Ķīnā ir grūti, taču mēs esam ieinteresēti, lai tas būtu WRC kalendārā. Taču tajā pašā laikā mēs gribam, lai Ķīnas rallijs WRC kalendārā paliktu uz ilgu laiku, ne tikai uz vienu gadu. Uzskatu, ka organizatoriem nevajadzētu šobrīd steigties. Labāk uztaisīt posmu kvalitatīvi, kas viņam ļautu kalendārā palikt uz ilgu laiku,” tā ''Citroen'' vadītājs Īvs Meitons.

Atgādināsim, ka čempionāta vēsturē WRC rallijs Ķīnā notika tikai vienu reizi – 1999.gadā, kad toreiz uzvaru ar ''Toyota Corolla WRC'' svinēja Didjē Oriols. Otrais toreiz palika Ričards Bērns, bet trešajā vietā ierindojās Karloss Sainss.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png