profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

VW šefs: Mīke būtu idiots, ja neuzvarētu Somijas WRC rallijā

Go4speed 12.08.2016 - 10:45 VW šefs: Mīke būtu idiots, ja neuzvarētu Somijas WRC rallijā
Kris Mīke. Foto: www.johnfife.co.uk 

Nesen VW Motorsport komandas vadītājs Josts Kapito paziņoja, ka viņš pieļauj iespēju, ka pasaules rallija čempions (WRC) Sebastjans Ožjē 2017.gadā varētu pamest WRC, ja nemainīsies braukšanas starta kārtība pirmajās divās dienās. 

Ožjē šogad nav izcīnījis nevienu uzvaru uz grants seguma. Pēdējais panākums franču pilotam bija Zviedrijā. Kapito atzīst, ka pie šī brīža noteikumiem Ožjē par uzvaru grants rallijos nevar cīnīties.

Ņemot vērā, ka Ožjē ir WRC līderis, viņam pēc šī brīža noteikumiem pirmās divas rallija dienas trasē ir jādodas pirmajam, tādējādi jāattīra trase. Agrāk tie sportisti, kuri izstājās rallija pirmajā dienā, otrajā dienā trasē devās pašā sākumā, taču šogad tā nav, tāpēc pirmās divas dienas sportisti trasē dodas pēc tādiem rezultātiem, kādi ir WRC čempionāta kopvērtējumā.


Josts Kapito. Foto: Volkswagen Motorsport

Pēc katra grants rallija Ožjē un VW pauž neapmierinātību ar šī brīža noteikumiem, taču WRC vēl nesteidz veikt izmaiņas. ''Es uzskatu, ka viņš varētu aiziet no WRC. Tas jums ir jājautā viņam, taču tas, ko es zinu, viņš tiešām varētu pamest WRC. Un varbūt tas kādam nebūtu slikti...,'' pirms kāda laika teica Josts Kapito.

Pēc Somijas WRC posma VW vadītājs turpināja kritizēt šī brīža noteikumus. Atgādināsim, ka pēc Portugāles rallija, kurā uzvarēja Kriss Mīke (sportists startēja no ļoti labas starta pozīcijas), Kapito atzina, ka Mīkes uzvara Portugāles rallijā kaitē WRC čempionāta tēlam. Tāpat viņš pirms Somijas WRC rallija prognozēja, ka uzvaru šajā rallijā izcīnīs Mīke.


Foto: Citroen Racing

''Mīke nevar būt laimīgs par šo uzvaru. Pateicoties apstākļiem, kādi bija viņam, šī uzvara bija paredzama. Kāda gan var būt vērtība šādai uzvarai? Tas pazemina šīs uzvaras vērtību – tas ir fakts. Somijas rallijā Kriss varēja tikai zaudēt. Ja viņš neuzvarētu un paliktu otrais, viņš būtu pilnīgs idiots,” skarbs un atklāts ir Kapito.

''Kuram interesē šāda cīņa? Nevienam! Ja vadošajam pieciniekam būtu vienādi apstākļi, notiktu cīņa, un tas būtu lieliski. Somijā sacensība bija galā piektdienas pēcpusdienā. Tas ir pilnīgi nepareizi, ka, uzvarot rallijā, tu iekļūsti pirmajā pieciniekā, bet nākamajā posmā tev vairs nav izredžu uzvarēt. Paskatieties, cik sīva cīņa bija par pēdējo vietu uz goda pjedestāla. Vai tas nebūtu labi, ja šāda cīņa notiktu arī par uzvaru?”

Tikmēr Mīke uz šiem Kapito komentāriem atbildēja šādi, pasūtot Kapito divas mājas tālāk.

Mīkes atbilde:


Somijas rallija sportistu starta pozīcijas un finišā izcīnītā vieta:
1 Sebastien Ogier 24.vieta
2 Andreas Mikkelsen 7.vieta
3 Hayden Paddon 5.vieta
4 Jari-Matti Latvala 2.vieta
5 Mads Ostberg 6.vieta
6 Thierry Neuville 4.vieta
7 Ott Tanak DNF
8 Kris Meeke 1.vieta
9 Eric Camilli DNF
10 Craig Breen 3.vieta

Montekarlo - ledus/asfalts - Ožjē (uzvarēja) (startēja pirmais)
Zviedrija - sniegs - Ožjē (startēja pirmais)
Meksika - grants - Latvala (startēja astotais)
Argentīna - grants  - Paddons (startēja piektais)
Portugāle - grants - Mīke (startēja trīspadsmitais)
Itālija - grants - Noivils (startēja astotais)
Polija - grants - Mikelsens (startēja trešais)
Somija - grants - Mīke (startēja astotais)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png