profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Grūti pieņemt šo rezultātu, taču būs atmaksāšanas laiks

Mārtiņš Jankovskis 06.07.2016 - 23:49 Tanaks: Grūti pieņemt šo rezultātu, taču būs atmaksāšanas laiks
M-Sport boss Malkolms Vilsons mierina Tanaku. Foto: facebook.com/timoanisphotography

Polijas WRC rallijs atmiņā ilgi paliks igauņu sportistam Otam Tanakam. Līdz pat priekšpēdējam posmam viņš bija rallija līderis, taču priekšpēdējā ātrumposmā igauņu sportists pārsita riteni, tādējādi zaudējot pirmo vietu Andreasam Mikelsenam.

Pēc finiša Ots Tanaks nespēja valdīt emocijas, taču tas ir saprotams, jo pirmā uzvara WRC karjerā bija rokas attālumā. Arī konkurenti atzina, ka Tanaks bija pelnījis šo uzvaru, jo pilots visu rallija laiku demonstrēja lielisku ātrumu. ''Man šobrīd nav, ko teikt. Sākumā tas viss... bet beigās nekā. Ir ļoti smagi,'' uzreiz pēc finiša teica Ots Tanaks.


Foto: facebook.com/timoanisphotography

''Viss bija mūsu rokās un viss izskatījās droši, taču diemžēl mums priekšpēdējā posmā bija pārsists ritenis, tāpēc lielāko posma daļu braucu uz diska. Taču tāpat braucu, cik ātri vien varēju, taču šādos apstākļos tas nebija viegli izdarāms. Grūti pieņemt šo rezultātu, taču tāds ir mūsu darbs, jo dažreiz rallijs var pavērsties šādā virzienā. Taču būs atmaksāšanas laiks,'' vēlāk preses konferencē teica Tanaks.

''Taču, ja uz šo rezultātu skatās plašāk, tad tas ir lielisks sasniegums Dmack un komandai. No savas puses aizvadīju perfektu ralliju bez nevienas kļūdas, lai arī dažos posmos braucu gandrīz uz riska robežas. Man bija sajūtas, ka varu pabraukt ātrāk par konkurentiem, kā arī jutu, ka, ja būtu nepieciešams, varētu pabraukt vēl ātrāk. Protams, gribas izcīnīt uzvaru, tāpēc jāstrādā vēl smagāk, lai vienu dienu izcīnītu uzvaru.''


Foto: facebook.com/timoanisphotography

Sarunā ar portālu wrc.com Tanaks atzina, ka Somijas WRC posmā viņš darīs visu, lai uzvarētu. ''Man tagad ir trīs nedēļas laika, lai sagatavotos, tāpēc Somijā darīšu visu to labāko, lai cīnītos par uzvaru. Ceru, ka mums būs labs komplekts, lai to izdarītu. Ja viss strādās, tad tas būs iespējami,'' nobeidz Tanaks, kuram šī otrā vieta bija karjeras labākais rezultāts WRC čempionātā.
Komentāri
gt99 07.07.2016 13:38
Man jau likās, ka šis bija "atmaksāšanas laiks". Auto atriebās par tām neskaitāmajām nevajadzīgajām avārijām iepriekš un slīcināšanu utt utt. Tad sanāk Tanaks cītīgāk atkal sitīs auto?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png