profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Polijas WRC vadībā Noivils, slovāks treniņā piedzīvo smagu avāriju (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 01.07.2016 - 00:26 Polijas WRC vadībā Noivils, slovāks treniņā piedzīvo smagu avāriju (VIDEO)
Foto: @pesl78

Ceturtdienas vakarā tika dots starts vienam no ātrākajiem pasaules rallijiem WRC kalendārā - Polijas rallijam. Vispirms ekipāžas aizvadīja treniņus, kuros ātrāko laiku uzrādīja Sebastjans Ožjē, kurš par 0,1 sekundi apsteidza Andreasu Mikelsenu, bet 0,2 sekundes zaudēja Tjerī Noivils. ''Šajā rallijā ir daudzas vietas, kur tu ilgu laiku brauc ar pilnu gāzi, kas rada visai smagus apstākļus dzinējam. Kā rāda laiki Shakedown posmā, tad rallijā būs sīvas cīņas,'' tā pirms pirmā ātrumposma teica Ožjē. Diemžēl Shakedown posmā nepaveicās slovākam Martinam Koči, kurš piedzīvoja iespaidīgu avāriju (uzmeta sešus kūleņus), pēc kuras viņam rallijs bija beidzies.


Foto: Patrick Beelen

Pēc Shakedown posma piloti devās uz servisa parka, lai vēlāk aizvadītu pirmo ātrumposmu. Kā novēroja portāls Go4speed, tad sākotnēji servisa parkā, kurā valdīja liels karstums, bija maz cilvēku, taču, tuvojoties pirmajam ātrumposmam, kas notika blakus servisa parkam, cilvēku masas bija ļoti lielas. Protams, ļoti daudz bija poļu fanu, taču acīs iekrita arī igauņu atbalstītāji, jo šajā rallijā uz starta izgāja trīs igauņu piloti - Ots Tanaks, Karls Krūda un Sanders Pērns. Tāpat ik pa laikam tika dzirdēta latviešu valoda.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Pirmajā ātrumposmā apliecinājās Ožjē teiktais, ka rezultāti būs sīvi, jo pirmo sešinieku šķīra vien 0,9 sekundes. Ātrākais bija Tjerī Noivils, bet turpat līdzās bija Mikelsens un Ots Tanaks.


Tjerī Noivils. Foto: wrc.com

Rallija pirmajā dienā sportistiem būs jāveic deviņi ātrumposmi. Izbraucot daļu no otrā ātrumposma, jāsaka, ka jau samērā agrā vakarā šajā posmā bija ļoti daudz skatītāju, kuri meklēja sev nakts mājas. Jāpiebilst, ka pirmajos pāris kilometros, kas bija ļoti, ļoti ātri, vietām sportisti leks ļoti tālu. Protams, vietas bildēšanai un skatīšnai skaistas, taču arī drošības pasākumi ļoti pieklajīgi, jo daudzās vietās ir zīmes, kas aizliedz skatītājiem stāvēt.


Foto: Patrick Beelen

Nobeigumā jāpiebilst, ka, lai arī rallijs beidzās klusi, vakars Polijā bija ļoti skaļš, jo Polijas futbola izlase Eiropas futbola čempionātā cīnījās ar Portugāles futbolistiem, kur šoreiz pārāki pēcspēles sitienos bija Portugāļi. Atmosfēra mazpilsētā Elkā pēc spēles bija nokaitēta...





Polijas WRC rezultāti pēc pirmās dienas:
1.
flag
Neuville Thierry
Hyundai i20 WRC '16   1:46.2
2. flag
Mikkelsen Andreas
Volkswagen Polo R WRC   +0.2
3. flag
Tänak Ott Ford Fiesta RS WRC +0.3
4. flag
Ogier Sébastien Volkswagen Polo R WRC +0.4
5. flag
Latvala Jari-Matti Volkswagen Polo R WRC +0.7
6. flag
Lefebvre Stéphane  
Citroën DS3 WRC +0.9
7. flag
Paddon Hayden
Hyundai i20 WRC '16 +1.1
8. flag
Sordo Dani Hyundai i20 WRC '16 
+1.5
9. flag
Bertelli Lorenzo
Ford Fiesta RS WRC +1.9
10. flag
Kruuda Karl
Ford Fiesta R5 +2.0

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png