profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Volkswagen' boss uzskata, ka Mīkes un Lēba retie starti un uzvaras kaitē WRC tēlam

Mārtiņš Jankovskis 07.06.2016 - 12:35 'Volkswagen' boss uzskata, ka Mīkes un Lēba retie starti un uzvaras kaitē WRC tēlam
Kriss Mīke. Foto: Citroen Racing

Portugāles WRC rallijā pie uzvaras tika Kriss Mīke, kurš, kā zināms, šogad neaizvada pilnu WRC čempionātu. Tas, savukārt, Mīkem pirmajās rallija dienās ļauj startēt vēlāk (pirmajās divās dienas starta secība tiek noteikta, vadoties pēc kopvērtējumā ieņemtās vietas – aut.), kad trases segums ir tīrāks un braukšana ir ātrāka.

Pēc rallija "Volkswagen Motorsport" komandas vadītājs Josts Kapito brīdināja, ka Mīkes uzvara Portugāles rallijā var kaitēt WRC tēlam.

Kapito uzskata, ka pēdējā laikā uzvaras regulāri sāk izcīnīt piloti, kuri neaizvada pilnu sezonu WRC čempionātā. Arī šajā gadījumā Mīke izmantoja izdevīgu starta pozīciju pirmajās divās dienās, kas viņam palīdzēja izcīnīt uzvaru. 


Foto: Citroen Racing

''Ja tādi piloti kā Kriss Mīke vai Sebastjens Lēbs ierodas un trim rallijiem, skaidrs, ka viņi uzvarēs, un tas kaitē visam čempionātam, jo līdzjutēji var nesaprast, kāpēc pilotam, kurš ir čempionāta vadībā, nav bijusi iespēja uzvarēt," saka Josts Kapito. "Skatītāji var padomāt, ka Ožjē nav īsts pasaules čempions, jo kāds cits, kurš brauc tikai trīs rallijos, viņu uzveicis un čempionam būtu jābūt viņam."

Lai novērstu šādas situācijas nākotnē, Kapito nolēmis uzstāties WRC Komisijas sēdē, lai izrunātu šo jautājumu. Viņš uzskata, ka pilotiem, kuri neaizvada pilnu sezonu, trasē būtu jādodas pirmajiem, kas grants rallijos nav tā labākā starta pozīcija, jo ir jāattīra trase.

"Kad mēs ieradāmies Portugālē, jau tobrīd zinājām, ka Mīke uzvarēs, ja vien viņš nekļūdīsies. Citiem nebūtu iespēja uzvarēt bez Mīkes kļūdas. Šis ir trešais rallijs pēc kārtas, kurā Ožjē zina, ka neuzvarēs. Tagad dodamies uz Sardīnijas ralliju, kur mēs zinām, ka viņš atkal neuzvarēs, neskatoties uz to, cik labi brauks. Tas nav pareizi. Ja piloti piedalās tikai atsevišķos posmos, viņiem būtu jāstartē pirmajiem. Tas būtu pareizāk un godīgāk, jo tas dotu iespēju uzvarēt arī tiem, kuri cīnās par čempiontitulu."


Foto: www.meltyxtrem.fr

Tikmēr sašutis par Kapito izteikumiem bija "Citroen" rūpnīcas komandas vadītājs Īvs Meitons.

"Kur ir problēma? Mīke necīnās par čempiotitulu. Ja Ožjē ir otrais, tad viņš tāpat saņem vairāk punktus nekā pārējie, kuri pretendē uz titulu, saka Īvs Meitons.

Šobrīd WRC kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ir Ožjē (114), kuram seko Andreas Mikelsens (67).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png