profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Viens no ātrākajiem jaunajiem somu rallistiem Portugāles WRC posmam gatavojas Latvijā

Mārtiņš Jankovskis 19.05.2016 - 05:06 Viens no ātrākajiem jaunajiem somu rallistiem Portugāles WRC posmam gatavojas Latvijā
Suninens testos Latvijā. Foto: facebook.com/TGSWorldwide

Šajās brīvdienās norisināsies ne tikai Talsu rallijs, bet arī Portugāles WRC posms. Kā nesen noskaidroja portāls Go4speed, tad Portugāles rallijam Latvijā gatavojās viens no WRC2 klases līderiem un viens no šī brīža ātrākajiem jaunajiem somu braucējiem Tēmu Suninens, kura vārds tiek locīts arī Toyota rūpnīcas WRC komandu.

Lai arī savu rallija karjeru 22 gadus vecais soms sāka vien 2013.gadā, pagājušajā gadā viņš Tonija Gardemeistera komandas sastāvā startēja vairākos WRC posmos. Šo sezonu somu pilots, kurš brauc ar ''Škoda Fabia R5'', sācis ļoti veiksmīgi, jo pirmajos trijos WRC posmos viņš izcīnījis attiecīgi 12., 10. un devīto vietu absolūti, kā arī Zviedrijā un Meksikā viņš RC2 klasē kāpa uz goda pjedestāla (attiecīgi 2. un 1.vieta).


Foto: facebook.com/motorsportsuninen

Pēc Kurzemes rallija Gardemeisters ar savu komandu Kurzemes pusē aizvadīja testus, kuros piedalījās arī Tēmu Suninens, kurš portālam Go4speed atzina, ka testi aizritēja lieliski.

''Testi aizritēja lieliski. Vairāk šajos testos koncentrējāmies uz braukšanu, bet tajā pašā laikā mēs atradām arī labus regulējumus. Jāsaka, ka šie ceļi bija ļoti piemēroti Polijas ceļiem,'' sarunā ar portālu Go4speed saka Tēmu Suninens, kurš kopā testos veica ap 100 kilometriem.


Tēmu Suninens (pa labi) ar stūrmani. Foto: facebook.com/motorsportsuninen

''Latvijas ceļi man ļoti patika – tie bija ļoti ātri, kas man patīk. Ja mēs skatāmies no ātruma puses, tad tie varētu būt tikpat ātri, cik Somijā, taču mums ir vairāk tramplīnu. Lai arī Latvijā biju tikai divas dienas, ar to pieredzi, ko saskāros, izskatās, ka tā ir jauka vieta. Vienīgi es valodu vispār nesapratu (smejas).''

Uz jautājumu, vai kādreiz Suninens varētu startēt kādā no LRČ rallija posmiem, pilots atbildēja, ka tāda iespēja pastāv. ''Jā, tāda iespēja pastāv, ka es varētu kādreiz nobraukt kādu ralliju Latvijā. Būtu jauki redzēt Latvijas vārdu WRC kalendārā, kas arī būtu lielisks treniņš Polijas WRC posmam,'' nobeidz Suninens.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png