profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis pēc sadursmes spiests izstāties no cīņas par finālu Hokenheimas RX posmā

Go4speed 08.05.2016 - 12:30 Baumanis pēc sadursmes spiests izstāties no cīņas par finālu Hokenheimas RX posmā
Baumanis Motorsport Photography

Svētdien, 8. maijā, Vācijās Hokenheimas trasē norisinājās pusfināla un fināla braucieni pasaules rallijkrosa čempionāta 2. posmā. Uz starta otrajā pusfināla braucienā stājās arī latviešu sportists Jānis Baumanis, kurš startēja no pirmās starta rindas. Šis latviešu sportistam bija pirmais pusfināla brauciens SuperCar ieskaitē.

Sadursmēm bagātajā pusfinālā Baumanim pēc pirmajiem līkumiem izdevās iekārtoties trešajā pozīcijā aiz Kristofersona un Solberga. Tomēr turpat aiz muguras atradās Dorans. Kristofersonam jau pirmajos apļos sāka kūpēt aizmugurējais ritens, taču arī ar tukšu riepu viņš spēja saglabāt līderpozīciju līdz pat noslēdzošajam aplim.

Ceturtajā aplī Baumanim izdevās apsteigt Solbergu, pakāpjoties uz otro pozīciju. Neilgi pēc tam viņš devās džokera aplī, cerot apsteigt pirmajā pozīcijā braucošo Kristofersonu. Diemžēl izejā no džokera apļa Baumanis ietriecās Kristofersona automašīnas aizmugurē un no tālākās cīņas par finālu izstājās. Noslēdzošajā aplī Kristofersonu apdzina kad apdzina gan Dorans, gan Peters Solbergs, gan Kens Bloks, iekļūstot fināla braucienā.


Foto: Baumanis Motorsport Photography

Finālbraucienā par uzvarētāju kļuvs EKS komandas pilots Matias Ekstroms. Visu fināla braucienu situāciju kontrolēja abi EKS komandas braucēji ar "Audi" automašīnām. Sākotnēji vadībā atradās Tomas Heikinens, taču 4. aplī Ekstroms apdzina komandas biedru un svinēja uzvaru sezonas otrajā posmā. Trešajā vietā ierindojās Kens Bloks, bet ceturtais - Peters Solbergs. Kūleni finālbraucienā piedzīvoja Larsons, taču turpināja sacīkstes.

Jānis Baumanis pēc otrā posma krietni uzlabojis savu kopvērtējuma pozīciju un atrodas 11. vietā, savukārt Reinis Nitišs ieņem 15. vietu. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png