profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC3 ieskaitē pēc trīs rallijiem līderis ir 61 gadu vecs sportists

Go4speed 02.04.2016 - 10:23 WRC3 ieskaitē pēc trīs rallijiem līderis ir 61 gadu vecs sportists
Mihels Fabre. Foto: Bogdan Barabas

Pasaules rallija čempionātā (WRC) aizvadīti trīs posmi. Kamēr WRC ieskaitē pārliecinošs līderis ir Sebastjans Ožjē, tikmēr sīvas cīņas notiek arī citās klasēs.

Kā ziņo wrc.com, tad WRC3 klasē šobrīd pēc trīs aizvadītiem posmiem līderis ir 61 gadus vecais franču sportists Mihels Fabre, kurš ir atgriezies rallijā pēc gandrīz 27 gadu pārtraukuma. Taču jāpiebilst, ka Montekarlo rallijā, kur RC3 klasē finišēja 16 sportisti, Fabre savā klasē izcīnīja 12.vietu (no klases uzvarētāja atpalika pusstundu), bet nākamajos divos posmos RC3 klasē viņš bija vienīgais pilots, kas arī ļāvis sasniegt finišu un nopelnīt maksimālo punktu skaitu.

Šobrīd Fabre, kurš strādā nekustamo īpašumu sfērā, otrās vietas ieguvēju Ole Kristianu Veibiju apsteidz par 29 punktiem.

61 gadus vecais franču sportists startēs arī gaidāmajā Argentīnas posmā, kurs viņš atkal varēs pacīnīties par maksimālajiem punktiem (kopā šajā klasē startēs divas ekipāžas), kas viņam ļautu vēl vairāk palielināt pārsvaru pār konkurentiem, no kuriem daži vēl nav sākuši savu WRC3 sezonu.


Foto: Bogdan Barabas

''Pēc Zviedrijas rallija kļuvām par līderiem. Tās bija labas sajūtas,” saka Mihels Fabre, kurš brauc ar ''Citroën DS 3 R3T'' automašīnu. ''Lai arī Montekarlo rallijā apstākļi nebija viegli, esmu priecīgs par tur aizvadīto ralliju. Arī Zviedrijas posms bija grūts, taču esmu apmierināts arī ar to ralliju. Jācer, ka Argentīnā, kas būs ārkārtīgi sarežģīts rallijs, mēs spēsim izcīnīt punktus. Tas nebija un arī šobrīd tas nav jautājums par manām izredzēm izcīnīt čempiontitulu. Finišējot katru ralliju, izcīnot punktus un izbaudot to, ir iespēja finišēt Top 10.''

Fabre 70. un 80. gados kopā ir piedalījies vairāk nekā 60 rallijos un kalnā braukšanas sacīkstēs. WRC debiju šis pilots piedzīvoja 1986.gadā Korsikas rallijā. Pagājušajā gadā Fabre piedalījās divos Francijas rallija kausa posmos, bet šogad viņš nolēmis startēt WRC3 klasē. Kā liecina šī brīža statistika, tad līdz šim sportists startējis tikai astoņos rallijos.

Zināms, ka pēc Argentīnas posma nākamais rallijs Fabrem plānots vien septembrī Ķīnā, kas Junior WRC dalībniekiem, kas arī startē WRC3 klasē, ļaus noķert 61 gadus veco pilotu. Tāpat pilota plānos vēl ir ralliji Korsikā un Austrālijā, kā arī, iespējams, Spānijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png