profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Prokops: WRC rallijs man kļuvis par garlaicīgu

Go4speed 30.03.2016 - 17:59 Prokops: WRC rallijs man kļuvis par garlaicīgu
Martins Prokops. Foto: Martin Prokop Official

Čehu rallija braucējs Martins Prokops jau vairākas sezonas pasaules rallija čempionātā (WRC) startē ar savu privāto komandu. Prokops WRC čempionātā startē kopš 2005.gada, taču viņam ne reizi nav izdevies kāpt uz goda pjedestāla. Trīs sezonas pēc kārtas Prokops WRC kopvērtējumā ieņēma devītās vietas, kas arī ir viņa labākais sasniegums. Pavisam kopā čehu braucējs WRC aizvadījis vairāk nekā 110 rallijus.

Šo sezonu Prokops sāka ar Dakaras rallijreidu (14.vieta), bet WRC sezonu viņš sāka ar Meksikas posmu (7.vieta). Nesen Prokops kopā ar poļu sportistu Robertu Kubicu startēja 12 stundu izturības sacīkstēs. Laikrakstam Motorsport Monday pilots atzīst, ka viņam WRC palicis garlaicīgi, tāpēc viņš izskata variantus startēt citās disciplīnās.


Foto: Maciej Niechwiadowicz

''Pēdējā laikā bieži skatos apkārt un meklēju sev jaunus variantus, jo šobrīd vairs nespēju realizēt savu WRC programmu. Dakaras rallijā gūtā pieredze man bija kaut kas pilnīgi jauns, kas man ļoti patika. Iespējams, WRC man nedaudz kļuvis par garlaicīgu, jo startēju tur pārāk ilgu laiku. Zinu visas valstis, visus rallijus. Tagad gribētu redzēt kaut ko jaunu un gūt prieku no jaunas pieredzes,'' saka Martins Prokops.

''Lai WRC cīnītos ar rūpnīcas komandām, ir nepieciešama ļoti liela motivācija un solīds budžets. Iespējams, jāturpina savu karjeru WRC čempionātā, tikai WRC2 klasē. Šī klase tiešām ir domāta privātajām komandām un privātajiem pilotiem. Domāju, ka man tas būs pats piemērotākais variants,'' nobeidz Prokops.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png