profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mikelsenam Meksikas WRC rallijā kuriozs pārkāpums un 1000 eiro liels sods

Mārtiņš Jankovskis 15.03.2016 - 23:14 Mikelsenam Meksikas WRC rallijā kuriozs pārkāpums un 1000 eiro liels sods
Andreas Mikelsens. Foto: Volkswagen Motorsport

Meksikas rallija 15.ātrumposmā avāriju piedzīvoja VW komandas pilots Andreas Mikelsens, kurš tobrīd kopvērtējumā bija ceturtajā vietā. Taču jāpiebilst, ka 12.posmā Mikelsens ar Dani Sordo cīnījās par trešo vietu, taču 13.posmā Mikelsena ekipāža nopelnīja vienas minūtes sodu.

Kā vēlāk noskaidrojās, tad šis sods savā ziņā esot bijis kuriozs, taču, tajā pašā laikā, arī ļoti bargs, jo ekipāža par šo pārkāpumu saņēma 1000 eiro lielu naudas sodu.

Tiek ziņots, ka stūrmanis minūti pirms noteiktā laika, kad komandai jāiebrauc tehniskajā zonā, iedarbinājis mašīnu no savas blakussēdētāja puses. Viņš piebilda, ka šī ir ekipāžas normāla procedūra, kas uzreiz pilotam signalizē, ka tūlīt ir jābrauc. Taču šajā gadījumā, kad auto pirms tam tika noslāpēts, tas bija atstāts pirmajā pārnesumā, lai arī parasti auto šādos gadījumos tiek atstāti neitrālajā. Līdz ko auto tika iedarbināts, tā tas sāka kustēties uz priekšu.


Foto: Volkswagen Motorsport

Kamēr stūrmanis centās apturēt auto, tikmēr Mikelsens, kurš tobrīd vēl runājās ar citiem braucējiem, pamanīja, ka viņa auto virzās uz priekšu. Mikelsens nekavējoties skrēja palīdzēt un, ieķēries aizmugurējā antispārnā, kopā viņiem izdevās apturēt auto. Taču tas viss notika dažus metrus aiz laika kontroles līnijas...

Vēlāk tiesneši konstatēja, ka ekipāža laika kontroli ir šķērsojusi sev neparedzētajā laikā, par ko arī viņiem pienācās vienas minūtes sods. Tāpat tiesneši izskatīja minēto gadījumu par ripojošo auto bez vadītāja, un secināja, ka tas nav droši, tāpēc ekipāža papildus vienas minūtes sodam saņēma arī 1000 eiro lielu naudas sodu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png