profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC rallija čempionātā šogad redzēsim divus Solbergus

Go4speed 13.03.2016 - 22:22 WRC rallija čempionātā šogad redzēsim divus Solbergus
Hennings Solbergs. Foto: M-Sport

Šī gada Zviedrijas WRC posmā atgriezās norvēģu autosportists Henings Solbergs, kurš pēdējos gados WRC startē neregulāri. Lai arī Solbergs sen nebija braucis rallijā (2015.gadā tikai divi ralliji), finišā viņš uzrādīja septīto vietu. Pēc rallija Hennings atzina, ka šogad viņa mērķos ir startēt vairākos rallijos.

''Bija fantastiskas sajūtas atgriezties WRC. Šobrīd runāju ar sponsoriem, jo es gribu atgriezties WRC. Uz Meksikas ralliju nesanāks, bet, sākot no Argentīnas, plānoju braukt vairākos posmos. Taču, lai brauktu WRC, tam ir jābūt 2015.gada WRC modelim. Tam jābūt tādam pašam auto, ar kādu brauc pārējie braucēji,'' saka Petera Solberga brālis Hennings Solbergs, kurš WRC aizvadījis 120 rallijus.


Oskars Solbergs. Foto: RallyPhotosFinland

''Vienmēr ir patīkami, kad tev apkārt ir Hennings Solbergs, kurš pierādīja, ka joprojām ir spējīgs uzrādīt labu rezultātu. Ņemot vērā mašīnu pieejamību, jāsaka, ka būs grūti viņam Argentīnā nodrošināt iespēju startēt ar jaunākās paaudzes modeli. Taču skatīsimies, kas mums sanāks,” tā M-Sport vadītājs Malkolms Vilsons.

Taču viņš nebūs vienīgais Solbergs šogad WRC čempionātā. Zviedrijas rallijā pirmo reizi WRC čempionātā debitēja Henninga 19 gadus vecais dēls Oskars Helbergs Solbergs, kurš ar ''Subaru Impreza STi'' pēc vairākām problēmām palika pēdējais. Šobrīd Norvēģijas ralija čempionātā jaunais Solbergs pēc diviem posmiem kopvērtējumā ir otrais.


Oskars un Hennings Solbergi. Foto: nwt.se

Nesen noskaidrojās, ka Oskars Solbergs šogad ar jauno ''Fiesta R2T'' startēs Drive DMACK Fiesta Trophy (dalība šajā seriālā (sastāv no sešiem posmiem) maksā apmēram 150 000 eiro) čempionātā, kas maijā startēs Portugālē.

Jāatzīmē, ka WRC2 ieskaitē šogad Skoda Motrsport komandas sastāvā startē talantīgais Pontus Tīdemans, kuram, savukārt, Hennings Solbergs ir patēvs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png