profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

VW par skatītāja notriekšanu: Latvala pat raud, kad muša trāpa pa priekšējo stiklu

Go4speed 23.02.2016 - 09:32 VW par skatītāja notriekšanu: Latvala pat raud, kad muša trāpa pa priekšējo stiklu
Jari Mati Latvala. Foto: Volkswagen Motorsport

Jau ziņojām, ka Montekarlo WRC rallijā kādā no posmiem somu braucējs Jari Mati Latvala pēc pieļautas kļūdas izbrauca ārpus trases un notrieca fotogrāfu. Lai arī skatītājs šajā negadījumā necieta, Latvala vēlāk bija spiests izstāties, jo automašīnas bojājumi pēc noskriešanas no ceļa liedza ekipāžai tālāk turpināt ralliju.

Pēc ātrumposma Latvala atzina, ka vietā, kur viņš avarēja, sliktās redzamības dēļ (dubļi un dūmi) neko neesot redzējis, tāpēc arī turpinājis ralliju, lai arī noteikumi paredz, ka līdzīgās situācijās ekipāžām ir jāapstājas un jāpārliecinās, ka ar skatītājiem viss ir kārtībā. Vēlāk tiesneši nolēma Latvalam piešķirt viena rallija nosacītu diskvalifikāciju, kas šogad stāsies spēkā, ja sportists būs iesaistīts līdzīgā incidentā. Tāpat Latvalam un viņa stūrmanim tika piespriests 5000 eiro liels naudas sods.


Latvala notriec skatītāju

Lai arī sodu Latvala saņēma, VW komandas vadītājs Josts Kapito aizstāvēja savu braucēju. ''Viņa redzamību apgrūtināja dubļi un dūmi, kas nāca no motora pārsega. Domāju, ka viņš kaut ko redzēja sev priekšā, taču nesaprata, ka tas ir skatītājs. Latvala nav no tiem cilvēkiem, kurš nepastāsies, ja kādu aizķers. Viņš pat raud, kad muša trāpa pa priekšējo stiklu,'' saka Josts Kapito.

''Kad viņš pēc ātrumposma laboja mašīnu, viņš pārdzīvoja un gribēja uzzināt, vai nav kādu aizķēris. Tiesnešiem vajadzēja saprast, ka Latvala interesējas ne tikai par sacīkstēm, bet arī par cilvēkiem.''

Tikmēr Latvala vēlāk atzina, ka viņš atbalsta tiesnešu lēmumu, jo skatītāju drošība ir pirmajā vietā. ''Es un mans stūrmanis pilnībā atbalstam šo tiesnešu lēmumu. Skatītāju un sportistu drošībai ir jābūt prioritātei. Mēs pārdzīvojām par šo incidentu, tāpēc darīsim visu iespējamo, lai izbēgtu no šādiem starpgadījumiem turpmāk. Tajā pašā laikā esam priecīgi, ka minētais skatītājs tika cauri sveikā ar viegliem sasitumiem un nekas nopietns nenotika,'' teikts Latvalas un viņa stūrmaņa ziņojumā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png