profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedrijas WRC rallijs notiks arī turpmākos trīs gadus

Go4speed 20.02.2016 - 00:22 Zviedrijas WRC rallijs notiks arī turpmākos trīs gadus
Foto: Hyundai Motorsport

Pirms šī gada Zviedrijas WRC rallija starta rallija organizators Glens Olsons atzina, ka šobrīd ir grūti panākt to, lai Zviedrijas rallijs, kas ir vienīgais īstais ziemas rallijs, saglabātu vietu WRC kalendārā. ''Montekarlo WRC rallija laikā mums bija divas tikšanās ar WRC Promouteru Oliveru Cislu. Par jauno līgumu, kas paredz aizvadīt Zviedrijas WRC ralliju vēl trīs gadus, mums būtu nepieciešams katru gadu piemaksāt vēl papildus 200 000 eiro, taču mums tādu līdzekļu nav. Tikmēr ziemas ralliju gatava piedāvāt Japāna un Kanāda, kuras gatavas katru gadu maksāt piecus miljonus eiro,” tā teica Olsons.

Arī pats Zviedrijas WRC rallijs šogad sākās ļoti nervozi, jo pastāvēja liela varbūtība, ka ledus un sniega trūkuma dēļ posms varētu tikt atcelts. Taču beigās rallijs notika, lai arī no 21 sākotnēji plānotā ātrumposma notika tikai 12. Pēc rallija Zviedrijas WRC posma organizatori paziņoja, ka ir panākta vienošanās ar WRC Promouteru, kas nozīmē to, ka Zviedrijas rallijs WRC kalendārā būs līdz 2019.gadam ieskaitot.


Foto: M-Sport

''Tās ir fantastiskas sajūtas, ka varu paziņot, ka mums izdevies pagarināt līgumu uz vēl trīs gadiem. Mums ir vienreizēja komanda, kura pierādīja, ka tā spēj pārciest arī ļoti grūtus laikus. Pirms nedēļas mēs bijām vairāk miruši nekā dzīvi. Mēs neredzējām mūsu rallijam nākotni, taču tagad mums izdevies visu salikt kopā, lai varētu aizvadīt satriecošu posmu,'' saka Glens Olsons.

Pirms rallija starta Sebastjans Ožjē visu pilotu vārdā vērsās pie organizatoriem, ka šādos apstākļos nevar aizvadīt ralliju. Lai arī franču pilots sākotnēji diezgan asi kritizēja organizatorus un FIA, pēc rallija pilots organizatoriem veltīja atzinīgus vārdus. ''Sestdiena bija nedaudz traka, jo riskēju tā, kā nekad to agrāk savā dzīvē nebiju darījis. Jā, pirms rallija apstākļi bija briesmīgi, taču tad organizatori paveica satriecošu darbu, kas mums ļāva aizvadīt labu ralliju,” tā Sebastjans Ožjē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png