profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedrijas WRC organizatori pirms rallija starta laista un līdzina trasi (FOTO)

Go4speed 12.02.2016 - 08:48 Zviedrijas WRC organizatori pirms rallija starta laista un līdzina trasi (FOTO)
Rallija atklāšana. Foto: www.flickr.com/photos/bestofrallylive

Ceturtdien ar ceremoniālo startu tika dots starts Zviedrijas WRC rallijam, par kuru pēdējās dienās bija ļoti daudz runu. Atgādināsim, ka sākotnēji nebija zināms, vai rallijs vispār notiks, jo atkusnis ļoti sabojāja rallija trasi. Taču tika nolemts, ka rallijs notiks, tikai ātrumposmu skaits tiks samazināts. Pēc pirmās trases iepazīšanās dienas vairāki braucēji atzina, ka šādos apstākļos būs ļoti grūti un bīstami aizvadīt ralliju, jo tas apdraudot sportistu dzīvības, taču organizatori, sadarbojoties ar FIA, atzina, ka rallijs notiks.

Trase pēc iepazīšanās

Pēc pirmās iepazīšanās dienas rallija organizatori trasē sūtīja īpašu tehniku, kura līdzināja trasi, lai špūres nesasaltu. ''Mēs pēc pirmās iepazīšanās dienas devāmies trasē, jo tobrīd tuvojās aukstums. Mēs vēlamies, lai ceļi būtu nolīdzināti, jo sals tad tos varētu sasaldēt,” tika teikts oficiālajā paziņojumā. Kā izrādās, tad pa dienu trase tika laistīta, bet naktī uz piekdienu trasē atkal devās īpaša tehnika, kura turpināja līdzināt ceļus. Pirms rallija starta ļoti daudzi sportisti veltīja uzslavas rallija organizatoriem par lielo darbu.


Trase tiek līdzināta

Ceturtdienas vakarā notika preses konference, kurā tika paziņots, ka tiks aizvadīti visi pirmās dienas ātrumposmi. ''Mēs visi esam vīlušies ar šādiem apstākļiem, bet, ko lai te dara. Mums nav spēkos izmainīt laikapstākļus. Būs interesanti braukt, jo dažos posmos ir ledus un sniegs, bet citos sasalusi grants. Domāju, ka rallija pirmā diena būs laba. Bet par pārējiem ātrumposmiem gan ir jautājumi. Būs grūti, bet ir jāpieņem tādi apstākļi, kādi ir,'' tā Sebastjans Ožjē.

Trase tiek laistīta

Pavisam kopā sportistiem trīs dienās būs jāveic 13 ātrumposmi. Piektdien rallija pirmajā dienā braucējiem būs jāveic seši posmi, kas notiks gan Zviedrijā, gan Norvēģijā, kur ir sniegs. Pavisam kopā uz starta izies 50 ekipāžas, starp kurām trīs brauks zem Igaunijas karoga.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png