profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē: Atļaut startēt šādā rallijā - tas ir idiotisks lēmums

Go4speed 10.02.2016 - 22:52 Ožjē: Atļaut startēt šādā rallijā - tas ir idiotisks lēmums
Slavenais ''Colin Crest'' tramplīns, bet bez sniega. Foto: Autosport.com

Trešdien sportisti iepazinās ar daļu no plānotajiem Zviedrijas WRC rallija ātrumposmiem. Jau ziņojām, ka ziemai neraksturīgu laikapstākļu dēļ pastāvēja bažas, ka rallijs varētu tikt atcelts, taču vēlāk FIA paziņoja, ka rallijs notiks, tikai tā distance būs īsāka.

Ļoti neapmierināts ar trasē redzēto bija WRC čempions Sebastjans Ožjē. ''Nesaprotu, ko mēs te darām,'' portālā motorsport.com citēts Sebastjans Ožjē. ''Mums nav nekādas jēgas šeit atrasties. Nezinu, kurš pieņēma tādu lēmumu, taču tas ir idiotisks. Šodien redzējām tikai divus ziemai atbilstošus posmus – un abus Norvēģijā.”


Posms Zviedrijā un Norvēģijā. Foto: Ott Tanak

''Uzskatu, ka šādos apstākļos nevar aizvadīt ne tikai ralliju, bet arī pierakstīt trasi. Mēs iznīcināsim ceļus bez jebkāda iemesla. Šis ir īsts grants rallijs. Norvēģijas posmos mēs varam aizvadīt rallijsprintu, bet pārējie dopi ir jāatceļ. Braukt ar šādām naglu riepām nav droši.

Zinu, ka tas ir smags lēmums visiem, bet šogad ralliju aizvadīt nevar. Mums ir visiem jāapsēžas un jāpieņem lēmums. Mums ir jāpieņem gudrs lēmums. Kādam ir jāpieņem šis lēmums, un ceru, ka tas būs pareizs,” nobeidz Ožjē.



''Lieliski apstākļi Norvēģijas ceļos, bet Zviedrijā nav ziemas. Redzēsim, kas būs tālāk,” saka Ots Tanaks. ''Šobrīd ļoti labi apstākļi ir Norvēģijā, bet Zviedrijā diemžēl nav sniega. Jā, būs aukstāks, bet problēma ir tā, ka, pierakstot trasi, mēs izveidojām špūres, kuras tagad sasals. Būs ļoti grūti braukt pa šādiem ceļiem,” uzskata Jari Mati Latvala.


Foto: Autosport.com

Tikmēr FIA atzina, ka pagaidām rallijs notiks kā plānots. ''Rallijs notiks, kā plānots,” saka FIA rallija direktors Jarmo Mahonens. ''Mēs jau strādājam vairākas dienas, lai atrisinātu šo situāciju, tāpēc mēs esam noskaņoti pozitīvi. Komandas, FIA, rallija organizatori un promouters atbalsta šo pasākumu.''


Servisa parks. Foto: @ALavadinho

Uz jautājumu, kāds ir FIA viedoklis par Ožjē izteikto kritiku, Mahonens turpina. ''Protams, mēs uzklausām viņus, jo beigās tik un tā galvenais ir drošība. Taču, tajā pašā laikā, tas ir kā spēle. Viņi šo gadu salīdzina ar citu gadu. Tas ir viņa viedoklis, kuru es saprotu, taču viņš ir aizmirsis, ka viņa komanda ir tā, kas pieņem lēmumu braukt. Ja paliks sliktāk, mēs sēdīsimies pie galda un pieņemsim citu lēmumu. Bet šobrīd viss izskatās labi.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png