profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs nosauc savas komandas pilotus

Go4speed 06.02.2016 - 09:05 Lēbs nosauc savas komandas pilotus
Foto: No sportista personīgā arhīva

Noskaidrojies, ka deviņkārtējā WRC čempiona Sebastjana Lēba rallija komandā brauks franču piloti Terijs Folbs un Kventins Džiordāno.

25 gadus vecais Folbs rallijā nopietni startē kopš 2013.gada. Pēc diviem pavadītajiem gadiem nacionālajā čempionātā, pilots 2015.gadā bija redzams braucot starptautiskajā rallijā, startējot WRC čempionātā JWRC ieskaitē. Kopā sportists pagājušajā sezonā JWRC klasē trīs reizes kāpa uz goda pjedestāla, kas sezonas beigās viņam klasē absolūtajā ieskaitē deva trešo vietu. Šogad sportists turpinās startēt JWRC čempionātā.


Terijs Folbs. Foto: Maciej Niechwiadowicz

''Viņš ir jauns, taču viņš jau ir guvis pieredzi JWRC ieskaitē, kā arī ir apguvis DS3 R3 Max automašīnu. Papildus tam viņš nāk arī no manas dzimtās pilsētas, tāpēc viņam ir perfekts profils,'' saka Lēbs. ''Kopš savas debijas rallijā viņš ir strauji uzlabojis savu sniegumu. Par to arī liecina pagājušā gada sezona, it sevišķi tās otrā puse. Svarīgi ir tas, ka viņš ir ambiciozs. Mūsu redzējums sakrīt ar viņa redzējumu daudzos aspektos. Viņš ir labs braucējs ar gudru galvu.''

Tāpat nesen noskaidrojās, ka WRC2 klasē Lēba komandā šogad brauks 29 gadus vecais Kventins Džiordāno. Savā pirmajā starptautiskajā sezonā 2014.gadā pilots izcīnīja ceturtās vietas JWRC un WRC3 klasēs. 2015.gadā pilots startēja WRC2 ieskaitē, taču kopvērtējumā viņš finišēja tikai 15.vietā (vairākas tehniskas problēmas). Tāpat Džiordāno Lēba komandā ir braucis Francijas Touring Car čempionātā.


Kventins Džiordāno. Foto: Alexis Joye

Šī gada Montekarlo WRC rallijā pilots WRC2 klasē izcīnīja ceturto vietu, un pēc šī rallija viņš pievienojies Lēba komandai. ''Kad izdzirdēju, ka Lēbs strādā pie šī projekta, uzreiz gribēju pievienoties viņa vadītajai komandai. Šī programma man ļaus būt labākam rallija braucējam. Lēba atrašanās man blakus mani motivēs daudz vairāk,'' saka pilots, kurš pagājušajā gadā Vācijas WRC rallijā WRC2 klasē izcīnīja 3.vietu.

''Mēs viņam sekojām kopš pagājušā gada, kad viņš brauca Francijas Touring Car čempionātā. Viņš ir pieredzējis. Pagājušajā gadā viņš pierādīja, ka ir ļoti talantīgs, un to viņš apliecināja arī aizvadītajā Montekarlo WRC posmā,'' tā Lēbs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png