profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Uz vietu 'Toyota' rūpnīcas komandā pretendē 'Rally Liepāja' uzvarētājs

Go4speed 03.02.2016 - 22:39 Uz vietu 'Toyota' rūpnīcas komandā pretendē 'Rally Liepāja' uzvarētājs
Esapeka Lapi ar stūrmani. Foto: No sportista pesronīgā arhīva

Pēc tam, kad Kriss Mīke paziņoja, ka viņš turpmākās trīs sezonas tomēr paliks ''Citroen'' vienībā un nepieņems ''Toyota'' piedāvājumu, ''Toyota'' bija spiesta meklēt sev kādu citu potenciālo pilotu.

Kā ziņo motorsport.com, tad nesen ''Toyota'' komandas vadītājs, WRC leģenda Tomijs Makinens panāca vienošanos ar bijušo WRC zvaigzni un četrkārtējo WRC vicečempionu Miko Hirvonenu, kurš šogad būs viens no komandas testa pilotiem, kurš martā sāks testēt jauno ''Toyota Yaris WRC'' rallija automašīnu, ar kuru 2017.gadā WRC čempionātā atgriezīsies ''Toyota'' vienība. Atgādināsim, ka nesen Hirvonens atgriezās no Dakaras rallija, kur pilots debijas reizē izcīnīja augsto ceturto vietu. Bez Hirvonena testus ar jauno auto aizvadīs arī pieredzējušais soms Juha Hanninens un asfalta speciālists Braiens Bufjē. Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā šīs komandas viens no testu pilotiem bija Ēriks Kamillī, kurš šogad pārstāv M-Sport rūpnīcas vienību.


Esapeka Lapi Montekarlo WRC rallijā. Foto: LP Photographie

Taču Makinens jau lēnām sāk meklēt potenciālos komandas pilotus. Viens no favorītiem uz vietu šajā rūpnīcas komandā ir talantīgais soms Esapeka Lapi, kurš 2014.gadā triumfēja ''Rally Liepāja''. 25 gadus vecais Lapi, kurš 2014.gadā kļuva par ERČ čempionu, šobrīd pārstāv ''Škoda Motorsport'' komandu. Arī šo sezonu Lapi sācis lieliski, kur sarežģītajā Montekarlo WRC rallijā viņš izcīnīja devīto vietu absolūti un 2.vietu RC2 klasē.

''Lapi ir viens no šī brīža interesantākajiem jaunajiem braucējiem, kas atrodas uz rallija skatuves. Gribētu viņam dot iespēju startēt mūsu komandā 2017.gadā,” saka Makinens.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png