profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Par skatītāja notriekšanu Latvalam naudas sods un nosacīta diskvalifikācija (VIDEO)

Go4speed 27.01.2016 - 00:31 Par skatītāja notriekšanu Latvalam naudas sods un nosacīta diskvalifikācija (VIDEO)
Jari Mati Latvala. Foto: Volkswagen Motorsport

Jau ziņojām, ka Montekarlo WRC rallijā kādā no posmiem somu braucējs Jari Mati Latvala pēc pieļautas kļūdas notrieca fotogrāfu. Lai arī skatītājs šajā negadījumā necieta, Latvala vēlāk bija spiests izstāties, jo automašīnas bojājumi pēc noskriešanas no ceļa liedza ekipāžai tālāk turpināt ralliju.


Pēc ātrumposma Latvala atzina, ka vietā, kur viņš avarēja, sliktās redzamības dēļ (dubļi un dūmi) neko neesot redzējis, tāpēc arī turpinājis ralliju, lai arī noteikumi paredz, ka līdzīgās situācijās ekipāžām ir jāapstājas un jāpārliecinās, ka ar skatītājiem viss ir kārtībā. Tikmēr tiesneši, noskatoties onboard video, uzskata, ka Latvalam vajadzēja redzēt minēto negadījumu, taču viņi pieļāva iespēju, ka sportists tajā brīdī nedomāja, ka kaut kas tāds ir noticis.

''Aplūkojot video, tiesneši norādīja, ka grūti būtu noticēt tam, ka pilots un stūrmanis nav redzējuši un sapratuši, ka ir notriekuši skatītāju, kurš tika uzsviests uz mašīnas motora pārsega. Tajā brīdī redzamība pa priekšējo stiklu nebija tik slikta, tāpēc tur skaidri bija redzams notiekošais. Arī brīdī, kad auto devās tālāk, onboard video redzams, ka cilvēki mūk pa malām. Šajā brīdī rallija ekipāžai bija pienākums obligāti apstāties un pārliecināties, vai šajā negadījumā nav iesaistīti skatītāji,'' teikts rallija oficiālajā paziņojumā.


Foto: Volkswagen Motorsport

Tikmēr Latvala atzina, ka viņa redzamība uz īsu brīdi bija apgrūtināta, jo to kavēja biezie dūmi no dzinēja un dubļi.

Vēlāk tiesneši nolēma Latvalam piešķirt viena rallija nosacītu diskvalifikāciju, kas šogad stāsies spēkā, ja sportists būs iesaistīts līdzīgā incidentā. Tāpat Latvalam un viņa stūrmanim tika piespriests 5000 eiro liels naudas sods.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png