profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mīke noslēdz jaunu trīs gadu līgumu ar 'Citroen'

Go4speed 16.12.2015 - 13:27 Mīke noslēdz jaunu trīs gadu līgumu ar 'Citroen'
Kriss Mīke.

Lai arī pēdējo dienu jaunumi liecināja par to, ka ''Citroen'' pilots Kriss Mīke varētu pievienoties jaunajai un ambiciozai ''Toyota'' komandai, trešdien oficiāli kļuvis zināms, ka Mīke noslēdzis jaunu trīs gadu līgumu ar ''Citroen'', kas paredz, ka viņš šajā franču vienībā startēs līdz 2018.gada sezonas beigām.

Jau ziņojām, ka ''Citroen'' pirms mēneša paziņoja, ka tā izlaidīs 2016.gada WRC sezonu, lai tā vietā varētu attīstīt jauno 2017.gada WRC automašīnu, ar kuru plānots startēt 2017.gadā. Pēc šāda lēmuma Mads Ostbergs pārgāja uz M-Sport, bet Mīke par savu nākotni palika neziņā. Drīz vien sportistam trīs gadu līgumu piedāvāja ''Toyota'' komanda, kuru vada WRC leģenda Tomijs Makinens.


Foto: Citroen Racing

Lai arī bijušais WRC čempions Peters Solbergs un citi eksperti Mīkem ieteica izvēlēties ''Toyota'' piedāvājumu, Mīke šodien oficiāli paziņojis, ka piekritis ''Citroen'' komandas trīs gadu līgumam.

''Man bija pieejamas dažādas iespējas, kur turpināt savu karjeru, taču izvēlējos ''Citroen Racing''. Tas ir veids, kā pateikties komandai par izrādīto uzticību man. Mēs viens otru zinām ļoti labi, tāpēc tas ir svarīgi, lai veiksmīgi izstrādātu jauno auto. Esmu patīkami satraukts par to, kas mūs sagaida nākamajos mēnešos. Savu autosportista karjeru sāku kā projektēšanas inženieris, tāpēc būšu pagodināts, ka šajā procesā būšu no paša sākuma. Esmu priecīgs par FIA jaunajiem tehniskajiem noteikumiem, kas skatītājiem un sportistiem piedāvās jaudīgākās un iespaidīgākas automašīnas. Viss šis darbs tiek vērsts uz to, lai es nākotnē varētu cīnīties par uzvarām un čempiontitulu,'' tā Kriss Mīke.


Foto: Citroen Racing

Neskatoties uz to, ka ''Citroen'' rūpnīcas komanda nākamsezon WRC nestartēs, Mīke dažos WRC posmos būs redzams uz starta. Tāpat komanda uzskata, ka Mīke, kurš WRC ir startējis tikai 34 rallijos, šobrīd ir vienīgais braucējs, kurš var iekost VW pilotiem. ''Runājot par mūsu jauno programmu, tad mēs gribējām pieredzējušu augsta līmeņa pilotu, kuram ir labas tehniskās zināšanas,'' iesāk ''Citroen Racing'' direktors Īvs Meitons. ''Mīke neapšaubāmi bija labākā izvēle, tāpēc esam priecīgi, ka viņš izvēlējās mūs. No aprīļa Mīkem svarīgākais uzdevums būs testu programma ar jauno modeli, taču tajā pašā laikā viņš nākamgad startēs dažos WRC posmos. Viņa starti privātajā programmā tiks paziņoti tuvākajā laikā.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png